Първи март, понеделник – сравнително спокоен ден, без катаклизми

Първи март, понеделник – сравнително спокоен ден, без катаклизми

Първи март, понеделник – сравнително спокоен ден, без напрежение и катаклизми.

Тъй като денят е относително спокоен, ще ви предложим цялостна прогноза за март. Както много от вас знаят, през март започва новата астрологична година. Месецът ще бъде значително спокоен, ще се усеща влияние на романтика и забавления. Подходящ е за творчески дейности – за поети, писатели. Волевите черти през този месец са доста отслабени.  Венера е в знака на Риби и се приближава много до Слънцето – това ще направи хората нетърпеливи, чувствата им ще бъдат особено горещи. Ще искате да действате и трудно ще проявявате търпение. Ще имате голямо желание да направите промени в личните си взаимоотношения.

Новата астрологична година ще започне на 20-ти март, когато Слънцето влиза в знака Овен. Препоръчваме в този ден да направите медитация, тъй като това активира енергията на годината. Този ден е и отправната точка, по която се ориентираме и правим прогноза за година напред. Очаква се значително подобрение в обстоятелствата и по-малко напрежение. Годината ще бъде много активна и интелектуално и делово. Бизнесът отново ще се събуди. Затова може да се зарадвате – ще излезем от бърлогата, ще свалим намордниците и смело ще се хвърлим да възстановяваме разрушения бизнес. Ще се засили социалната активност.

През март ще наблюдаваме едно ново голямо съединение на планети до 21-ви март – Венера, Слънце и Нептун в Риби. Рибите са чувствителен знак и този месец е особено подходящ да се обърнем навътре в себе си, да открием нова любов, да правим ритуали и да развиваме и вярваме на интуицията си. Но месецът не е много подходящ за активни действия, така че препоръчваме да живеете по-спокойно или да отидете на почивка, особено ако може близо до вода. Март не е подходящ за мощна експанзия, за разширяване на дейността, а по-скоро за творци, художници, писатели, музиканти и творци. В същото време са възможни много неточности и заблуди, така че внимавайте при подписването на документи.

През този месец има няколко астрологични събития.

Марс на 4-ти март ще премине в знака Близнаци. Няколко дни преди това ще усетите значителен спад на енергията. В Близнаци Марс е доста по-подвижен, но ще ни липсва напористост и решителност, ще бъдем колебливи. Марс до края на месеца ще е в Близнаци, така че използвайте това време за обучения, преговори, контакти, кратки пътувания, срещи.
Меркурий ще премине от Водолей в Риби на 16-ти март. Това ще се отрази като нетърпеливост и много неточности, неопределености. Ако текат преговори, в тях винаги ще има нещо некоректно – нещо няма да е договорено, както трябва, някой ще лъже, друг ще забрави нещо. Така че, след 13 март бъдете нащрек, ако при вас пристигне нова информация, ново предложение, нови планове. На 16-ти март ще ви бъде трудно да се съсредоточите. Ако се готвите за изпити, се насочете да учите през първата половина на месеца, защото през втората ще ви бъде трудно да запомняте.
Новолуние на 15-ти март – спокойно е и доста размазано и отвеяно. Към трите планети в Риби ще се присъедини и Луната. Мнозина ще изпитват желание да прекаляват с алкохола, ще има засилено желание за ваксинация, но също и ще има повече разболели се от грип. На 15-ти март Венера се съединява със Слънцето, което рязко ще повиши емоционалното ни състояние. Много силно и емоционално ще реагират почти всички хора. Този период е много добър за любов.
След 20-ти март Слънцето и Венера преминават в Овен. Ще нараснат импулсите, решителността, чувствата ще станат особено разгорещени и ще искате да действате. Това няма да е проблем, но проявявайте разум. Ще чуете много интриги, слухове, сплетни, но не вярвайте на всичко и не действайте прибързано под влияние на емоциите.
Пълнолунието е на 28-ми март. То няма да ви се отрази като допълнително напрежение.
Естествено, през целия месец ще се запази напрегнатата конфигурация между Уран и Сатурн, но тя ще е така до края на годината. Тенденцията към промяна ще среща отпор от страна на тенденцията да се запази и съхрани всичко старо. По отношение на здравето ще се повишат проблемите с ендокринната система, черния дроб.

По отношение на аварийните случки напрегнатите дни ще са 1-ви, 2-ри март и 22- 25-ти март. Това означава да сте внимателни на пътя, особено при дъжд, както да се пазите от инфекции.

От 1-ви до 4-ти март са възможни инвестиции в дългосрочни сделки. От 2-ри до 4-ти март и в периода 30-31 март не купувайте електроника и техника. От 19-ти до 29-ти март избягвайте покупки на изделия, изработени от метал – оборудване, машини, военна техника или ако се налага, бъдете особено внимателни. Като цяло след 16-ти март – до края на месеца при покупка на каквото и да било, оглеждайте внимателно продуктите, следете за срока на годност, за гаранциите и качеството. Възможни са измами, особено при онлайн покупки.

Като цяло това е най-подходящият месец за любовни срещи. Най-бурният период е от 6-ти до 8-ти март, когато Венера ще се подсили от Марс.

Единствените неподходящи дни за това са 13-ти март и от 16-ти до 18-ти март. На 27-ми и 28-ми март самолюбието ви ще бъде наранено заради любов.

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата