Добри новини за децата и младежите от Климент: Ще имат нови места за игри и забавления

Добри новини за децата и младежите от Климент: Ще имат нови места за игри и забавления

Два спечелени проекта за Климент по ПУДООС в кампания „Чиста околна среда-2021“.Кметство Климент – институция в дълг към жителите си, съобщи кметът на селото Мано Манов.
Единия проектът „Еко кът за децата на Климент“ е насочен към малчуганите от детската градина. С осъществяването на тази инициативата ще се допреустрои двора на детската градина и ще се оформи красив еко кът с типични за района билки и подправки, за които децата ще се грижат. Част от оградния дувар ще се превърне в информационна стена с описание на билките и подправките, растящи в района, тяхното приложение в ежедневието и медицината. С указателни табла ще запознаят децата с видовете гъби и животни, обитаващи Същинска Средна гора. Ще се монтират интерактивни съоръжения на открито и ще бъдат закупени образователни материали по темата на кампанията „Обичам природата и аз участвам“. С децата на Климент ще се организират детски карнавал със закупени костюми на плодове, зеленчуци и цветя от „бабината градина“.
Вторият проект е за облагородяване на райони за младежите на Климент. Естетизиране на селска среда чрез озеленяване и създаване на по-приветлива атмосфера за социални контакти, на жива и красива, естествена и поддържана публична среда, която местното население и гостите на Климент заслужават. Ще бъде изградена класна стая на открито до читалището за провеждане на различни занимания с деца и младежи и обособяване на футболно игрище за масов спорт сред природата в училищния двор. Целта е новите придобивки да създадат жива атмосфера на добре поддържано село с отговорен „зелен достъп” за социално приобщаване и ще дадат възможност на децата и младежите да прекарват повече време в игри и спорт сред природата, разказа още кметът.
Снимка Вестник Марица

Още по темата