Раздор между Слави, Христо и Мая! Хаджигенов ги издаде, готви се за министър

Раздор между Слави, Христо и Мая! Хаджигенов ги издаде, готви се за министър

„Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно“, това заяви съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ.
„Гласовете на БСП ни трябват“, издаде се Хаджигенов и допълни, че това не означава, че „коалицията ще се ожени за социалистите или ще направят някаква коалиция“. От коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще преговарят и с „Демократична България“, и с „Има такъв народ“.
БЛИЦ припомня, че преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи обединение на Слави, Христо и Мая, но малко след това от „Има такъв народ“ отвърнаха негативно на апела й.
БЛИЦ уточнява, че това не е първо разминаване в мераците на евентуалната коалиция Трифонов, Манолова и Иванов. Вчера Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ захапа „Дай, България“ с думите „Ставате за смях!“.
По думите му част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата.
„Искаме ли ОП в парламента, искаме ли Васил Божков, но сега е моментът, в който ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат. Ако сега направим избори, каква е вероятността той да извади още един златен пръст – доста сериозна“, категоричен бе адвокат Хаджигенов.
„Има един приемлив резултат, който е доста четен, но това, което трябва да направим, е да съставим правителство и да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите“, настоя адвокат Хаджигенов.
Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори.
„Това, върху което коалицията мисли, е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател“, посочи Хаджигенов.
От думите му стана ясно, че коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ са готови на всичко да влязат във властта и „да приключат ГЕРБ“.
Николай Хаджигенов ошашава с друго изказване. Каза, че „би станал министър, ако трябва да пожертва себе си, като оцени представянето на коалицията на изборите като добро“.
Той обаче призна, че още преди месеци между Слави, Христо и Мая е имало разговори за съставяне на коалиция след изборите. „Виждахме се и лично със Слави и с хора от екипа му. Днес ще поискам пак да започнем разговорите и надявам се пак да се видим“, издаде се Хаджигенов./Blitz.bg

Още по темата