Виртуални пътешествия по света, които ни дават по-широк и цветен поглед към живота

Виртуални пътешествия по света, които ни дават по-широк и цветен поглед към живота

ветът е толкова пъстър и красив, а пътешествията ни дават усещане за вътрешно обогатяване и пълнота. Невъзможността за пътуване и ограниченията в редица държави вдъхновяват пътешествениците Силвия и Евлоги в създаването на проекта „Виртуални пътешествия по света“. Заедно с тях може да се пренесете и усетите духа на различни места и култури.
Пътешественичката Силвия Атанасова разказва за „Виртуални пътешествия по света“ в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „Вдъхновените“
Идеята за „Виртуални пътешествия по света“ се ражда спонтанно, но пък точно навреме.
„Миналият декември месец, в период на пандемия, в който повечето от нас бяха затворени по домовете си, на нас ни хрумна, че можем да направим презентация за Китай, за пътешествие, което лично сме организирали, после пък за дайвинг сафари в Коста Рика. Така решихме всяка седмица, напълно безплатно и достъпно, онлайн, да се включваме на живо, като каним и гости, които презентират някое тяхно пътешествие по широкия свят”, разказва Силвия Атанасова, която е китарист по професия.
Евлоги е ентусиаст и приключенец по призвание, финансист по документи. През последните 5-6 години се занимава основно с организиране на приключенски програми за “Go Live” по целия свят, свързани с гмуркане, ски, планинарство, плаване и сърф.
В свободното си време двамата споделят еднакви страсти – да пътуват, спортуват и да търсят нови предизвикателства.
Виртуални пътешествия по света е страничката за пътешественици, която има над 22 000 последователи. В нея може да се запознаете и с екзотични места, които не са толкова лесно достъпни – от Антарктида до Вануату.
„Пътешествията ни дават един по-широк и цветен поглед към живота. Разбираме как живеят хората по света, правим си равносметка за нашия живот в България. Дава ни възможност да избираме пътя, който най-много ни харесва. Всяко едно пътуване, без значение дали ще е до Албания или до Австралия – те обогатява безкрайно много“, споделя Силвия./Вести.БГ

Още по темата