Д-р Емил Кабаиванов и неговият заместник Николай Цветков посетиха селата Дъбене и Войнягово

Д-р Емил Кабаиванов и неговият заместник Николай Цветков посетиха селата Дъбене и Войнягово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и заместник-кметът с ресор „Строителство“ Николай Цветков посетиха на 21 май селата Дъбене и Войнягово в съответствие с планираните редовни срещи в населените места от общината.
В разговор с кмета на с. Дъбене Николай Ковачев стана ясно, че вече е направена асфалтовата настилка на част от улица 2-ра, след като през миналата 2020 г. бе изцяло подменена ВиК инфраструктурата. На същата улица ще продължи полагането на асфалт, планирано е и заравняването на още пет улични платна през настоящата година.
Приключи полагането на асфалтова настилка на част от ул. „Георги Бенковски“ в с. Войнягово. Предвиждат се ремонти на част от улица 6-та и на площадното пространство в центъра на населеното място, които ще стартират през 2022 година. Кметът Тодор Танковски информира, че за следващата година е заложено и облагородяване на парка във Войнягово.
Инфраструктурните дейности се финансират от Инвестиционната програма на Община Карлово и по Постановление на Министерски съвет № 360/10.12.2020 година. Ремонтите се извършват след успешното приключване през 2020 г. на проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни мрежи в с. Слатина, с. Дъбене, с. Войнягово, с. Климент, с. Каравелово, с. Богдан, с. Ведраре, с. Васил Левски и гр. Клисура – Община Карлово”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони.
 

Още по темата