Най-вероятно смарт-часовник или златна гривна е привлякла мълнията, убила футболиста

Най-вероятно смарт-часовник или златна гривна е привлякла мълнията, убила футболиста

Най-вероятно мълнията, убила футболиста и треньор на детско-юношеската школа на „ Хебър“ Иван Ранчев на стадиона в Лесичово, е била привлечена от смарт-часовника или гривната на ръцете на младия мъж, е първоначалната версия за нещастния инцидент. Докато отборите „Партизан“ (Лесичово) и „Ботев“ (Черногорово) играели приятелския мач, завалял дъжд и броени минути по-късно буря се разразила в района на стадиона.
Сигналът за трагедията е бил получен около 18:40 часа в Районното управление на полицията в Пазарджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в града Мирослав Стоянов. Подал го кметът на Черногорово – бившият футболист Димитър Вринчев, който присъствал на мача. Момчетата занесли на ръце до съблекалните поразения от мълнията Иван и започнали да му правят сърдечен масаж. В първите няколко минути пострадалият имал пулс, но постепенно започнал да се губи и докато екипите на Спешна помощ дойдат на стадиона в Лесичово, Ранчев издъхнал. На стадиона лекар не е имало, тъй като футболната среща е била контролна.
При падане на мълнията около Иван Ранчев имало още няколко футболисти, които също били повалени на земята. „На едно момче от противниковия отбор му потече кръв от носа. Аз лично се отървах само с високо кръвно налягане и уплах“, сподели друг очевидец на инцидента и участник в мача. На съблекалните към стадиона в Лесичово имало два гръмоотвода.
Роденият в Стамболийски Иван Ранчев е бивш полузащитник на „Хебър“ и „Бенковски“- (Пазарджик), на „Тракия“ (Стамболийски) и други клубове. През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Талантливият халф има доста мачове за „Хебър“ на ниво „В“ група, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига.
В много от тези срещи е бил първи или втори капитан на отбора. Играл е още за „Бенковски“-Пазарджик, за родния си „Тракия“ от Стамболийски и куп тимове в регионалния аматьорски футбол. Ранчев бе треньор в детско-юношеската школа на ФК „Хебър“, където води момчетата от наборите 2010 и 2006/2007, втора група. Той игра за последно в „Партизан“ (Лесичово), където ритат и други бивши хебърци, включително и треньори на детско-юношеската школа на „зелените“ от Пазарджик. /Монитор.БГ

Още по темата