Трус в „Изправи се! Мутри вън!“, Хаджигенов захапа Дончева

Трус в „Изправи се! Мутри вън!“, Хаджигенов захапа Дончева

Имаме нужда от събирателства. Адски трудно се прави коалиция. Трябва да ликвидираме мутрите. Виждаме премахването само на върхушката. Това заяви адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ в студиото на сутрешния блок на БНТ.
Според него трябва да се премахнат кражбите, за да има бъдеще и настояще. Като пример даде случващото се в спорта: „С едни и същи документи се участва по три различни програми. Схемата е една и съща“. Като друг приоритет посочи икономиката: „За да върнем инвеститорите, трябва да им дадем правна сигурност. Българският съд работи добре. Имаме нужда от фини настройки в законодателството“.
По думите му трябва да се премахне състава на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев като главен прокурор. Промяна на конституцията не е необходима според Хаджигенов, но мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт.
„От прокуратурата не очакваме нищо смислено“, категоричен беше представителят на „Изправи се! Мутри вън“. Той коментира и скандала със СРС-тата като каза, че те са лишени от законосъобразност: „Следите, които оставят СРС-тата са на четири места“. Хаджигенов заяви, че многократно е подслушван.
По темата с чистките в МВР каза: „Аз, ако бях, бих изрязал до корен нещата. Ние данъкоплатците храним около 55 000 тунеядци. Те са некомпетентни, мързеливи и мястото им не е там“ Решението е да се направят нови правила и да влязат нови хора: „Махаме КАТ и създаваме нови правила и вкараме нови хора. Трябва масово чистене в системата“.
Относно бъдещи коалиции в новия парламент каза, че „Изправи се! Мутри вън!“ не дава безусловна подкрепа за формацията на Слави Трифонов. Според него коалицията не е разочаровала с нищо избирателите си: „Ние изпълнихме всичко, което обещахме“.
По темата за Дончева коментира: „Обикновена социалистическа носталгия на хора, които са се отделили от левицата и не са постигнали нищо“. Той заяви, че Дончева е поискала от „Изправи се! Мутри вън!“ всичко, което и Корнелия Нинова е декларира, че е е поискано от БСП.
Хаджигенов сподели, че е разочарован от Татяна Дончева. Той отново сравни „Изправи се! Мутри вън!“ с „орел, рак и щука“./Новини.БГ

Още по темата