Проф. Велислав Минеков ще се срещне с протестиращи българи и журналисти в Брюксел

Проф. Велислав Минеков ще се срещне с протестиращи българи и журналисти в Брюксел


Неформалните организатори на антиправителствените протести, които продължават вече трети месец, т. нар. Отровно трио, съобщиха на страницата си във Фейсбук, че на 5-ти октомври 2020 г., понеделник, в 16:30 ч. (местно време) проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ ще се срещне в Брюксел с протестиращи срещу управлението на Бойко Борисов българи и журналисти. Те ще разговарят за състоянието на демокрацията и правосъдието в страната, медийната свобода и злоупотребите с европейски фондове, преди началото на сесията на Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Срещата ще се състои пред централния вход на Европейския парламент в Брюксел.

За 3 октомври пък е насрочено четвъртото издание на т. нар. Велико народно въстание. Началният му час е 17 ч., а сборният пункт –  около фонтана пред сградата на президентската институция. Очаква се този протест да бъде доста по-многоброен, отколкото през последните студени вечери и в него да участвах хора и от други градове, освен от София.

Първото „Велико народно въстание“ се проведе на 2 септември в първия работен ден на парламента. То беше белязано от провокации на агитки и прояви на полицейско насилие над демонстранти и журналисти.

Второто и третото „Въстание“ на 10 и 22 септември преминаха спокойно, въпреки големия брой участници в демонстрациите.

Още по темата