Сряда, 21 октомври – В деня на Меркурий не се поддавайте на любовни страсти

Сряда, 21 октомври – В деня на Меркурий не се поддавайте на любовни страсти


Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график си с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.

 
Сряда, 21 октомври – Ден на Меркурий  – използвайте нестандартното си мислене, излезте извън рамките и не се поддавайте на любовни страсти.

 

Денят ще ви се стори леко объркан. Ще се появят предпоставки за свръхвъзбудимост на нервната система. Да не се закупува техника и електроника. Използвайте този ден, за да развиете интуицията си и да измислите нещо ново и иновативно в бизнеса. Не се поддавайте на романтични емоции и на влияния от външната среда.

Търсете необикновения, нестандартен хумор, насочете интереса си към литература – тип фантастика. Добре би било в този ден да направите фотографии или да снимате клипове и късометражни филми, които биха популяризирали бизнеса ви. В тях обаче трябва има нещо различно и дори мистично.

Възможна е неочаквана загуба на самоконтрол в напрегнати обстоятелства. Някои трудно ще издържат на изключително изнервената атмосфера – ще я усещат твърде силно. При Меркурий в опозиция с Уран, както е днес, е много вероятно необикновените и нестандартни решения да се увенчаят с голям успех. Затова използвайте цялото си въображение и общувайте само с хора, които са изключително креативни.

Вероятно е през деня да имате главоболие. При такива ситуации е добре да направите няколко йога упражнения или да медитирате.

От няколко дни планетата Нептун, която свързваме с висшата любов, е  разположена точно противоположно на Венера (земната любов). Затова от около седмица насам много от вас изживяват силни емоционални и сексуални влечения. Много от нещата днес се случват на несъзнателно ниво, в подсъзнанието.

Денят е добър за развихряне на въображението и за изпълване на душата ви с емоции. Висшите емоционални състояния при Нептун (символ на единението) са като висшите ментални състояния при Уран. Ето защо ще почувствате в голяма степен ролята на интуицията, а въображението и на силно развитата мисъл. Между тези сфери няма да има противопоставяне една на друга.

Съветваме ви да дадете свобода на въображението си, да използвате интуицията си, високата сензитивност и музикалност. Висшето проявление на Нептун в ума е поезията, а в чувствата – музиката. Използвайте ги, за да ви се роди нова идея или нов план.

Днес се случва още едно небесно явление. Венера – планетата на любовта застава точно на 120 градуса спрямо Плутон, който се свързва с дълбокото подсъзнание, с властта и невидимите процеси. На лице ще е свръхемоционалност, магнетичност, сексуалност. Работещите в сферата на еротиката, ще имат днес особени успехи.

Ще сте много влюбчиви, но е възможно да изпитате ревност в нейните най-тежки форми. Възможно е да обезумеете от ревност, да побеснеете, да излезете извън кожата си. Появява се емоция, която ви е съвършено непозната. Обектът на чувствата се оказва толкова значим, че на човек му се струва, че в тази негова любов е събран целият смисъл на живота му. Аспектът Венера-Плутон е първоизточник на греха. Ситуацията днес поражда прекалено страстни желания. Ако говорим за библейското разбиране на греха, прегрешението не е в това, че Ева е искала да изяде ябълката, а във факта, че желанието й е станало по-силно от забраната. Така се създава формулата, че когато не трябва, но много ти се иска, значи може. В тези случаи желанието става твърде силно и изгарящо, преизпълва сърцето и подчинява всички мисли на едно чувство.

Ето това е моментът на грехопадението – когато поставиш желанието над всичко. Желанието на Ева е било толкова силно, че разумът на Адам е послушал сърцето й. Венера винаги се свързва със сърдечната чакра, а змията (енергията Кундалини се рисува като змия) – с Плутон. Това е енергията на Муладхара, която е скрита в основата на гръбнака. Когато човек е обзет от силно желание, не е способен да контролира своето решение чрез разума. Тогава настъпва изгонването от Рая. Тогава правим неща, от които после се срамуваме. Най-силната емоционална напрегнатост се получава именно от Плутон. Аспектите му с Марс също могат да дадат картина, свързана със силни желания, но те са повече със сексуален акцент, защото Марс засилва сексуалността. Ще има множество любовни колизии, насилие, особено заради създадените днес конфликтни аспекти. Възможни са и психични проблеми.

Днес Венера съвпада с една неподвижна звезда – Денебола. Това ще засили отчаянието и самосъжалението в емоционалната сфера. Ще има доста разсипани любовни връзки.

Този съвпад в световен план, заедно с действието на Плутон, ще предизвика големи катастрофи.

Какво можем да направим ли? Ако никога не сте пробвали Кундалини йога – изтеглете си от you tube и пробвайте. Бихме ви препоръчали композиции на Мая Файнс. Слушайте хубава, релаксираща музика, отидете на литургия, развивайте въображението си. В противен случай рискувате – свръхнапрежение, срив в имунната и нервната система, както и болести, свързани с вируси.

Използвайте силата на енергията днес разумно – отворете се към бъдещето и гледайте напред. Не се поддавайте на земни страсти.

 
Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата