Митов обяви готовност на ГЕРБ за коалиции след изборите и ще се кандидатира ли Борисов

Митов обяви готовност на ГЕРБ за коалиции след изборите и ще се кандидатира ли Борисов

Отиваме на тези избори с енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предишните парламентарни избори и очакваща да спечели и следващите.
Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти след регистрацията на коалиция ГЕРБ – СДС в ЦИК, предаде „Фокус“.
„Уверени сме, че българските граждани ще ни дадат най-голямо доверие след всички останали политически партии. Правим допълнение на програмата си, на посланията си. Съвсем скоро ще имаме представяне на тези промени в програмата и посланията.
Разбира се, вървим напред уверено. Ще говорим на българските граждани за техните доходи, за икономиката, за икономически растеж, за решението на отделните проблеми“, каза още Митов.
Той коментира, че листите за изборите на 11 юли няма да са копие на предишните листи, но ще има и приемственост. На въпрос дали лидерът на партията Борисов ще бъде водач на листа, Даниел Митов заяви: „Ще видим и това ще разберем“.
На въпрос дали ще има забранени коалиции след изборите, Даниел Митов заяви, че ГЕРБ отново ще влезе в култура на диалог, както са направили и след 4 април.
„Ние бяхме единствените, които се изправихме срещу хаоса. Показахме, че имаме отговорно управленско поведение“, заяви още Митов. Той посочи, че ГЕРБ отново ще се подава ръка и ще се опита да влезе в разговор с останалите политически субекти./Блиц.БГ

Още по темата