Борисов: Подготвя се преврат, точно както през 1944 г.

Борисов: Подготвя се преврат, точно както през 1944 г.

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с представители на Софийския оперативен щаб на партията, с което обяви започване на подготовка за парламентарния вот на 11 юли.
,,Подготвени сме за изборите, хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Аз не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът, страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане. Някои социолози си позволяват да казват, че ГЕРБ били сами, ние винаги сме управлявали в коалиция. Предишният мандат с „Реформаторския блок“, следващият мандат с „Патриотичния фронт“. Аз съм много щастлив, че колегите от ВОЛЯ, ВМРО, НФСБ се организираха и ще отидат заедно на избори. Освен това ние сме ГЕРБ-СДС. Пълна мобилизация“, категоричен бе Борисов и обяви, че Даниел Митов ще бъде водач на листата в 24-ти МИР в София.
Заместник-председател на партията Томислав Дончев посочи, че е от изключително значение да се покаже, че в ГЕРБ има нови и свежи лица, което е ясен знак, че партията се развива и обновява.
Бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев е натоварен със задачата да ръководи Националния предизборен щаб на партията
Ние не сме правили назначения. Тези хора са професионалисти и те сега се чудят как да ги изчегъртат, заяви Борисов относно рокадите, предприети от служебното правителство.
Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че ръководител на Националния предизборен щаб ще е зам.-председателят Томислав Дончев, а Софийския щаб ще бъде ръководен от Даниел Митов.
Общинският съветник на София от ГЕРБ Димитър Вучев информира Борисов, че спестяванията на домакинствата са над 90 млрд. и това говори, че хората имат големи спестявания, но не смеят да инвестират и да развиват бизнес, което означава, че трябва да бъдат стимулирани и да им се предостави благоприятна среда за това.
Борисов се обърна към Дончев и Митов и заяви, че младежите на ГЕРБ са бъдещите кандидати на партията за общински съветници, за районни кметове, а от тях ще се избере и след време кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.
Още чакам да видя автобусите с двойни дъна от Костинброд. Не съм ги видял, едва ли някой ще ги види. Още чакам кетчърите, които още тогава се каза, че не може да записват. Сега пак ни обвиниха в същото, отбеляза Бойко Борисов по адрес на аферата с подслушванията.
,,След като освобождават шефа на ДАНС, сега да видим как, защо и къде“, продължи той.
Борисов попита с какво смяната на шефа на Митниците и на шефа на ДНСК ще има значение за честността на изборите. Той изтъкна, че в Митниците за шеф са върнали човек на Орешарски и попита какво налага тази смяна.
Накрая бившият премиер заяви, че смяната на ръководители е с цел повече да не биват разкривани руски шпионски мрежи у нас.
Оттук-нататък никога повече няма да се разкрият руски шпиони, нито мрежа! Помнете ми думата! Това е причината да ги махнат, отсече Борисов и определи рокадите като „реваншизъм“.
Лидерът на ГЕРБ дори изказа хипотезата, че у нас се подготвя преврат по подобие на този от 1944 г., когато е бил избит елитът на нацията и навлязъл комунизмът./Новини.БГ

Още по темата