Подхванаха траурните агенции в Пловдив, надули до безбожие цените

Подхванаха траурните агенции в Пловдив, надули до безбожие цените

След множество сигнали от страна на пловдивчани, че масово погребалните агенции извиват ръцете на своите клиенти и едно погребение струва между 2 и 4 000 лева, шефът на Областната полиция старши комисар Йордан Рогачев разпореди спешна проверка. Така полиция, РЗИ и данъчни изтарашиха вчера офисите на всичките 26 погребални агенции, които работят в града под тепетата.
Резултатите от проверките са докладвани веднага на прокуратурата. Проверена е счетоводната документация и изрядност при извършване на плащанията-дали са издавани касови бележки за извършване на касови услуги. Предстоят ревизии на фирмите с по-големи обороти.Проверени са и траурните автомобили. Изискване на Здравното министерство е те да са регистрирани в РЗИ. Агенцията по храните е проверила документите за произход на предлаганите хранителни продукти, предназначени за раздавки и дали храните и напитките са в срок на годност.
За сравнение преди около година погребенията струваха средно по около 1000 лева. Клиенти се оплакват и от това, че ако отидат в траурна агенция да купят само един венец например, им е отказвано, като е настоявано да се плати цял пакет погребение.

Още по темата