Става страшно! Шериф към янките: Стреляйте на месо

Става страшно! Шериф към янките: Стреляйте на месо

Участниците в безпорядъците в окръг Полк (Флорида, САЩ) трябва да помнят, че местните хора „обичат оръжията“, каза шерифът на окръга Грейди Джуд. Той посъветва разбойниците и грабителите да не се появяват в района, ако „ценят живота си“. Джуд призова местните жители да бъдат „в домовете си със заредено оръжие“.
Той „горещо препоръча“ гражданите да използват оръжие, ако някой се опита да проникне в домовете им, да открадне нещо или да подпали.
И осъди действията на полицията в Минеаполис, но подчерта, че „Минеаполис не е област Полк“, съобщава WATE-TV, цитирана от Поглед.инфо. „Ако този полицай направи това, което направи там, той ще бъде затворен в окръжния затвор до залез слънце“, каза Джуд.
Онези, които идват в неговия окръг, за да „да устройват безпорядъци, да грабят, да нараняват хората“, ще бъдат в затвора, каза той.
Припомняме, че ръководителят на американската държава Доналд Тръмп заяви, че бунтовете, започнали след смъртта на афроамериканеца, задържан от американската полиция, Джордж Флойд в Минеаполис, не са протестни демонстрации, а терористични актове./Вестник Марица

Още по темата