Фаня Гадуларова от Розино ексклузивно в Новинар: Кандидат за депутат искаше да търгувам с изборни гласове, ГДБОП разби схемата/ВИДЕО/

Фаня Гадуларова от Розино ексклузивно в Новинар: Кандидат за депутат искаше да търгувам с изборни гласове, ГДБОП разби схемата/ВИДЕО/

Фаня Гадуларова от карловското село Розино, за която медиите съобщиха вчера, че е арестувана заради търговия с гласове, не е била закопчана, а привикана на разпит. ПБ Новинар се свърза с ромската лидерка, която е образователен медиатор в училище в Карлово.
Публикуваме нейните думи без редакторска намеса: „Във вторник сутринта в 6 часа в дома ми в Розино, докато спях, ме събудиха хора от ГДБОП. Аз живея сама, семейството ми е в чужбина. Полицаите не бяха груби, почукаха и пуснаха отвън звуков сигнал. Обясниха, че идват да претърсват къщата ми. На въпросите ми какво се случва те не отговориха и казаха, че в Пловдив ще ми бъде обяснено. Последва претърсване на дома ми, иззеха лаптопа и телефона ми. Закараха ме в Пловдив на разпит в ГДБОП. Там стана ясно, че ме призовават заради Сергей Димитров, който като идва в Розино се представя като експерт по етнически и демографкски въпроси към парламента. Със Сергей се познавам повече от 10 години, никога не съм имала някакви взаимоотношения или работа с него. Понякога, като се прибира от София, пием кафе в селото и идва у нас. От ГДБОП ме питаха за него, защото имали информация, че той предлага да купува гласове и в Розино, от много роми е взимал пари, като им обещавал да им узакони къщите, да им направят легални партиди за ВиК и електричество. Аз им отговорих, че не участвам в тези неща, по никакъв повод. Сергей Димитров и на мен ми е предлагал да участвам в купуването на гласове, аз отказах. Това го имам на телефонен запис, който и ГДБОП има. Подслушвали са ми телефона три месеца и от там са направили връзка, че аз познавам Сергей Димитров. Стоях на разпит около 2 часа, после ме освободиха. Призована съм като свидетел по случая. Най-отговорно заявявам, че не търгувам с изборни гласове, нито пък лъжа ромите с обещания за узаконяване на къщите им. Винаги съм се борила да имат нормален живот, но по легален начин.
„Ако не получа извинение или опровержение ще съдя всички медии, които публикуваха невярната информация, без дори да ми потърсят мнението“, коментира пред репортера ни Фаня Гадуларова.
Проверка на Новинара показа, че въпросният Сергей Димитров е кандидат за народен представител от листата „Българско лято“ на Васил Божков-Черепа. Вчера медиите публикуваха вулгарно видео от Нова ТВ, в която Сергей Димитров е главно действащо лица.

Още по темата