ГЕРБ и БСП загубиха доверието и не трябва да управляват

ГЕРБ и БСП загубиха доверието и не трябва да управляват


ГЕРБ и БСП се сринаха в доверието сред избирателите и не трябва да управляват. Такава е оценката на ДПС. В новия парламент от партията залагат на стратегически консенсус по въпроси за преодоляване на кризата. Така евродепутатът и член на Централното оперативно бюро на ДПС Илхан Кючюк отговори на въпроса дали от партията биха подкрепили кабинет с мандата на „Има такъв народ“.

„Ние залагаме на иновативността и на политическа платформа, която да бъде насочена към европейските приоритети. 2021 г. ни дава възможност да направим огромен рестарт на икономическите, социални и здравни отрасли в България“, заяви евродепутатът. „ДПС отчете много добър резултат на изборите. Но заедно с това отчита и тенденциите, които са в българското общество. Българските граждани със своя вот на 4 април дадоха еднозначна оценка, че двете основни политически сили в 44-тото Народно събрание са загубили огромно доверие. Така че има необходимост от промяна – както на политическите сили, така и на техните подходи, начини, лица и визия за правене на политика“, добави той.

„Ние сме партия, която обновява себе си, обновява идейния си потенциал, заедно с това пробва и различни модели за обновление на кадровия си потенциал. Доказателство за това са последните избори, и не само те, които показаха огромния потенциал на ДПС като кадрова банка и политическо визионерство. В този смисъл ние обновяваме себе си, защото вярваме, че само обновените политически идеи и обновената кадрова банка може да доведе една партия до постоянно надпреварване с очакванията на избирателите. Резултатите показаха, че двете основни политически сили се сринаха в доверието си и нямат правото да управляват през следващите години“, смята Илхан Кючук.

Той отбеляза, че иска да види Република Северна Македония в Европейския съюз. Така целият ще може ЕС да прегърне идеята за по-широка и систематична интеграция на страните от региона.

 

Още по темата