България се сбогува с голямата Татяна Лолова

България се сбогува с голямата Татяна Лолова

Последно сбогом с голямата българска актриса Татяна Лолова. В 11 часа започна поклонението в Сатиричния театър „Алеко Константинов“, където тя играе през по-голямата част от живота си. Всеки, който желае, може да занесе цвете във фоайето на театъра и да напише няколко реда в книга с послания към актрисата.
На мястото вече има опашки от желаещи да се простят с Лолова. От ръководството на театъра уверяват, че ще бъдат спазвани всички мерки за безопасност.
Голямата българска театрална, кино и телевизионна актриса почина на 22 март след мозъчносъдово заболяване. Поколения българи ще я помнят с култовите роли от филмите „Топло”, „Опасен чар”, „Бон шанс, инспекторе”, „13-тата годеница на принца”.
Днес към театъра актьорът Светослав Пеев идва с мисълта, че ще се раздели с един много голям човек.
„С човек, който много пъти ми е казвал какво да правя. Тя беше изключителна жена. Тя беше човек на света. Когато дойдох в театъра, това беше едно чудо. Такава красавица, на всичко отгоре и страхотно интелигентна. Природата беше създала човек, който имаше всичко в себе си. Да не говорим за талант – тя беше страхотно талантлива“, сподели Пеев.
За него великата Татяна Лолова е „невероятно красив човек, невероятна усмивка, интелект и страхотен приятел”.
„Днес се покланяме пред нейния талант. Една от най-обичаните български актриси си отиде. Но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас. Мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я видим в нейните прекрасни роли“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от NOVA.
„Поклон пред светлата ѝ памет! Нека полетът ѝ да бъде лек. Още от млада помня Таня, израснах между тези актьори. Това беше много добър човек, освен много добра актриса. Имам невероятно много добри спомени с нея. Поклон пред голямата актриса Татяна Лолова“, каза Мария Грубешлиева – Муки.
„Мога да кажа, че си замина последният мохикан от това голямо поколение на Сатиричния театър, на българския театър, на киното. Една голяма, голяма българска актриса си отиде“, посочи Тончо Токмакчиев.
„С тази усмивка и с тази благост и светнали очи я възприемаха всички. Това е магия, това е нещо извън. То идва отгоре, страхотно поколение, страхотни хора, и съм много щастлив, че имах възможност да се срещна с тях, въобще да бъдем заедно, да общуваме, да сме близки. Да, не можем да върнем живота, ясно е, това се случва, но можем някак си да го направим по-усмихнат, по-вдъхновен“, каза за Татяна Лолова директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, цитиран от БНР./Vesti.bg

Още по темата