Супер скандал: Ген. Атанасов и Христо Иванов опитват натиск върху БСП да няма правителство!

Супер скандал: Ген. Атанасов и Христо Иванов опитват натиск върху БСП да няма правителство!

Невиждан натиск срещу съставяне на правителство упражняват две от най-знаковите фигури от „Да, България“, научи БЛИЦ.
Медията ни узна, че в петък ген. Атанасов и Христо Иванов дошли в парламента при БСП с предложение, което обсъждали в президентството. Идеята им била БСП да не подкрепя „Има такъв народ“ за първи мандат и да не се състави кабинет с мандат на партията на Слави.
Планът на Атанасов и Иванов предвиждал БСП и ДБ да отидат при Радев и да обявяват публично, че се отказват от мандат и президента да го връчи на Мая Манолова, която да предложи правителство.
Замисълът им бил продиктуван от страх, че Слави ще ги обвини, че като не му дават подкрепа, те ще са виновни, че хвърлят страната в хаос на прага на тежка финансова есен и зима. А ако БСП се откаже от мандата и поиска той да бъде даден на Мая Манолова, то Слави няма да я подкрепи и той ще поеме негативите.
Атанасов и Христо Иванов заявили, че този план е обсъден с Мая Манолова и тя е съгласна да бъде само технически носител на мандата, а „Да, България“ да предложат състав на кабинет, в който да прокарат техни хора. Както БЛИЦ разкри преди няколко дни, от „Да, България“ напират за 5 министерства в бъдещ кабинет – на финансите, на икономиката, на земеделието, на вътрешните работи и на екологията.
Предложението на емисарите било обсъдено с ръководството на парламентарната група на левицата, което според наши източници, останало смаяно от подобна наглост и толкова унизителен опит да бъдат употребени в чужди планове.
Един от зам. председателите на БСП дори започнал да се смее с думите: „Е, тия ни взеха за много наивни“.
Корнелия Нинова в типичния й прям стил категорично отказала да влиза в подобни задкулисни договорки./Блиц.БГ

Още по темата