Понеделник, 15 февруари – Ден на Луната и на бързината на мисълта

Понеделник, 15 февруари – Ден на Луната и на бързината на мисълта

Понеделник, 15 февруари – Ден на Луната и на бързината на мисълта

Днес Луната е в Овен, което ще предизвика бурни емоции и страсти, активност и движение. Денят е подходящ за поставяне на ново начало, спортни инициативи, старт на оригинални и новаторски проекти, срещи и нови запознанства. Овните и представителите на огнените знаци ще усетят в значителна степен този подем.

Задачата на Луната е да организира нашето поведение. Положението на Луната ще се отразява върху поведението на човека – той ще се показва в добра светлина. Днес Овни, Везни, Водолеи ще се проявяват достатъчно свободно и импулсивно. Техните желания, емоции и мисли ще бъдат изразявани лесно и свободно. Те обаче няма да се съобразяват достатъчно с обстановката наоколо (или с контекста), а по- скоро ще изхождат от своите вътрешни подбуди и настроения. Може да бъдат достатъчно меки и податливи на влияние, но ще се проявяват активно и напористо. Някои от тях дори могат да проявят нахалство, напористост; могат да драматизират, да изразяват повече емоции, отколкото реално изпитват.

Като цяло представителите на всички зодии ще изразяват чувствата си директно и пламенно. Ще усещат, че трябва да разчитат на себе си, че имат нужда от самостоятелност и уважение. Затова препоръчвам днес да действате, да сте динамични и активни, особено в сферата на комуникациите, инженерните професии, астрологията и компютърните технологии. А ето и някои особености, които ще се забелязват при определени зодии:

Меркурий има хармоничен аспект с Луната и това ще се отрази, като повечето от представителите на Водолей, Овен, Близнаци ще имат богато въображение, силна впечатлителност и образно мислене. Денят е много ползотворен за тези, които се занимават с писане на книги, статии, реклами, защото днес те ще имат особено богата фантазия и лесно ще превръщат образите в думи. 

Днес се случва и един особен съвпад – между Меркурий и Юпитер, който е един от малкото, които не са хармонични. Това е логично, защото двете планети управляват противоположни знаци. При такова съединение човек има твърде много цели – това важи особено за Стрелци, Водолеи и Риби и тези, чиито асценденти са в тези знаци. Юпитер, от своя страна, стеснява една от основните функции на Меркурий – взаимообмена и започва да оформя мисленето му в поставяне на цели. Съвпадът е дисонансен, но не е особено напрегнат. Този аспект дарява човека с умението да мисли с общи философски категории. Хармоничният аспект често пъти е добър фактор за успех във висшето образование и липса на спънки в тази област. Ако днес трябва да се явявате на изпит енергиите ще бъдат на ваша страна. Времето е подходящо за философски размишления и писане на статии в тази сфера.

Продължава напрегнатата комбинация между Уран и Сатурн, което ще ни се отрази като затруднения в контактите с властите, държавната администрация. Може да имаме проблеми при ваденето на документи, попълването на данъчни декларации, проблеми с финансите. За това особено представителите на Телци и Скорпиони трябва да бъдат внимателни.

На много места по света очакваме масово активиране на гражданите и започване на бунтове и стачки. Не е изключено в някои държави да започнат военни действия. За тези, които работят с военни, застрахователи и секретни структури, днес планетите ще им повлияят по възможно най-добрия начин.

На 15 февруари много от вас ще искат да общуват с непознати личности, от които да получат различна от информацията, която вече са събрали. В любовен план много от вас ще искат свобода и промяна, което може да се реши чрез разговори. Само не проявявайте особена войнственост и не командвайте.

Не е добър ден за подписване на важни документи.

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата