Дълбоките води и скритата власт на Скорпиона – астрологична прогноза за ноември

Дълбоките води и скритата власт на Скорпиона – астрологична прогноза за ноември


Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.

Дълбоките води и скритата власт на Скорпиона – астрологична прогноза за ноември

Смятаме Скорпионите за смели души, които се борят със самите себе си, със своя гняв, раздразнение, агресия… Можем да сравним Скорпиона с индийски воин-кшатрий, който непрестанно се сражава със собственото си мрачно настроение: изгаря старите „семена“ на негативни модели и вредни навици, вместо да наблюдава как те го разрушават. Трябва да си много силен, за да надделяваш вътрешните трудности, а не само да се бориш с външни врагове.

Но…какво ни е подготвил този смел воин?

Имаме две важни астрологични събития, които ни дават надежда за по-добри времена: планетите Меркурий и Марс ще обърнат своя космически ход и ще „тръгнат“ в директно направление (Меркурий ще го направи на 3-ти ноември, а Марс – на 14-и ноември). Посланикът на боговете, Меркурий, движейки се бързо и леко, ще позволи да започнем нови проекти и да реализираме нови идеи, когато водим преговори. До 10-и ноември той ще транзитира по Везните – наоколо ще се възцари мир, любов и съгласие.

А Марс, в директното си движение, ще ни даде сила, воля и енергия да се борим за постигането на своите идеали и да отстояваме себе си. Особено ще помага на предприемчиви, борбени и енергични хора. През целия ноември той ще продължи своя ход по най-активния знак на Зодиака, който управлява – Овена.

Неговата любима Венера ще бъде във Везни, като помежду си те ще сключват динамичния аспект „Опозиция“. Темата, която ще породят, е прекрасно представена в световната класика – Отело и Дездемона: любов и ревност, страст и драма! Бъдете милосърдни, не прекалявайте с ревността, все пак любимите хора не са наша собственост.

На 15-и ноември Новолунието в Скорпион ще настъпи при благоприятни аспекти – едно добро начало за смели хора, които обичат да рискуват.

Другата важна дата през този месец е 30-и ноември, когато ще има Пълнолуние. То ще засегне и Лунните възли, т.е. ще наблюдаваме Лунно затъмнение. То засяга оста Близнаци – Стрелец: общото и конкретното, далечното и близкото, информацията и истинското познание. Предлагаме на базата на всички наши знания да насочим енергията си към Истината. Тя винаги е една прекрасна кауза, която има нужда да признаем и следваме. 

Този месец ни очаква още едно астрологично събитие – една далечна и невидима с просто око планета, Нептун, ще забави своя ход и в края на месеца ще се обърне към право движение. Приблизително от 16-и до 29-ти ноември Нептун ще бъде стационарен. Това положение ще се отрази на хора, които са много чувствителни, сензитивни и раними, хора с „отворена“ аура. Те може да стават особено тревожни и да се почувстват уязвими. Препоръчваме медитация, водни процедури, желателно с топла или минерална вода. Нептун има отношение към всички видове настинки, вируси, микроорганизми, които също ще дават повод за безпокойство сред хората.

Във връзка с хороскопа на българския етнос през този месец Слънцето ще се движи по 10-ти дом – това е много значима точка в хороскопа, която дава отражение върху политическия живот. Очакват се важни и конкретни промени в управлението на страната.

Съвместната връзка между Сатурн и Плутон от началото на годината все още е доминиращата сила. Тъй като точният съвпад на Юпитер и Плутон ще се състои на 12 ноември с подкрепата на Сатурн, може да се очаква, че този месец отново ще бъде силно фокусиран върху теми, свързани с властта и промяна на световния ред. Борбата за власт навсякъде, както и понякога хаотичните ефекти на пандемията са израз на това качество на времето. Това е голяма борба за стабилност.

В началото на месеца цари напрегната атмосфера на бдителност. Меркурий във Везни завършва своята ретроградна фаза на 3 ноември. Той е неподвижен през тези дни и образува напрегната точна конфигурация към Сатурн от 1 до 8 ноември. Сега е необходимо и е възможно да се говори ясно и да се наричат нещата с тяхното име. Това е и подходящ момент да помислите и разрешите сложни въпроси. Вече могат да бъдат намерени работещи компромиси и дипломатически решения, които обещават стабилност в дългосрочен план.

Дните между 9 и 15 ноември са енергийно заредени. Венера формира опозиция към Марс на 9 ноември, Меркурий навлиза в Скорпион на 11 ноември, Марс завършва своята ретроградна фаза на 14 ноември, а в деня на Скорпиона Новолуние на 15 ноември Венера е точно на 90 градуса от Плутон. Качеството на времето е страстно и изпълнено със сила и решителност. Любовният опит може да доведе до невъобразими полети на фантазията. Но въпреки еуфоричните чувства, не забравяйте, че рисковото поведение понякога има последствия, за които по-късно може да се съжалява.

На 22 ноември Слънцето влиза в Стрелец, а Венера в Скорпион. Екстровертното настроение от предишните дни все още отеква, а последствията все още не могат да бъдат оценени.

Като цяло 2 ноември е последният ден на ретроградния Меркурий. Препоръчваме да избягвате всякакви преговори, разправии, слагане на ред във фирмата или изясняване на отношения с висшестоящите, защото това би могло да напрегне и влоши излишно ситуацията. Не се заемайте с адвокати, съдебни дела и дейности, за които е необходима държавната администрация. Избягвайте обучения, пътувания, стартиране на реклами, особено ако са свързани с партньори, съдружия или лични взаимоотношения. Не е подходящ ден за стартиране на нов бизнес или ново начинание.

Денят е подходящ за всякакъв вид удоволствия – разкрасителни процедури, вкусна храна, салони за красота и покупка на дрехи и козметика.

 
Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата