Откраднаха близо 1 млн. лв. натъпкани в камина 

Откраднаха близо 1 млн. лв. натъпкани в камина 

44-годишен изпечен престъпник от Бургас е задържан в хода на специализирана полицейска акция на територията на Ямбол, след сигнал за кражба на крупна парична сума от дома на местен гражданин.
Обирът е бил извършен на 21 октомври м.г., а извършителят е задигнал от тайник, изграден в камината 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги, 450 бразилски реала и златни накити.
В продължение на близо 3 месеца работещи по досъдебното производство криминалисти от ОД на МВР-Ямбол, стеснили кръга на заподозрените докато накрая стигнали до добре познатия и вече осъждан на няколко пъти бургазлия В.Л., който вече е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. В хода на спецакцията, която е била проведена на територията на Ямбол и Бургас, са били претърсени 17 адреса и автомобила, намерени и иззети са били 54 000 лв и част от бижутата, обект на обира. За по 24 часа по Закона за МВР са били задържани 6 лица, но на този етап е повдигнато обвинение само на В.Л. Продължават процесуално – следствените действия, уточниха от ямболската районна прокуратура, която наблюдава досъдебното производство. Според наблюдаващия прокурор бургазлията е проникнал в жилище като е използвал подправен ключ, предполага се, че апашът е разполагал с вътрешна информация за тайника и съдържанието му. Зад гърба си крадецът има две  осъждания отпреди 15 години, но и едно ново за документни измами от 2019-а година, коментираха запознати./ Вестник Монитор

Още по темата