ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство. Това обяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов във видео във Фейсбук, на което присъстват Даниел Митов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Йорданка Фандъкова и Цвета Караянчева. „Не се подвеждайте вие по тях, работете си в парламента, защото хората гледат“, обърна се Борисов към тях.
Решението идва, след като ГЕРБ-СДС не срещна подкрепа от „Има такъв народ“ и „Демократична България“.
Ако имаше преговори щях да ви докладвам как са минали, обърна се Даниел Митов към Борисов. „Партиите, към които се обърнахме, решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви Митов и определи постъпката им като политическа грешка и проява на политическа незрялост.
„Най-лесно е да откажеш среща, защото на нея трябва да дадеш аргумент“, коментира Борисов. Той прогнозира нови избори. По думите му и „Има такъв народ“ няма да състави правителство.
„Видях, че първите решения на новите депутати бяха да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика – гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да им се дава думата“, заяви Борисов.
„Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в съдебната зала и техните кантори, а следобед привикват главния прокурор и главния съдия да им се отчетат по тези дела. Те там ще ги мачкат. Каква независимост на съдиите ще има, когато адвокатите на престъпниците ги викат, за да им задават въпроси. Всеки ще гледа да е добре с адвокатите, за да може изслушването в парламента да му мине по гладко. Това е било и ще бъде практика. Вижте за какво гласуват!“, каза още Борисов.
Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот. Имат брутално мнозинство – 165 депутати. „Има такъв народ“ с цялата си безотговорност и омраза, а защо ни мразят, защото сме им оставили най-стабилната държава за всички времена, те няма да се справят с това, което предлагат, говорят за електронно гласуване по пощите. Подкрепете всичко, което предлагат, но ясно обяснете какво ще се случва, защото това са хора без опит, водени от омраза само, видя се че нямат никакъв, дори и юридически капацитет, проваят всичко, до което се докоснат само за няколко дни. Тези трябва да ги държим да стоят максимум в живите предавания, за да ги вижда народът за какво става въпрос“.
Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на ПГ на „ГЕРБ-СДС“ по-късно днес, на която съгласно конституционната процедура, връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство./Dariknews.bg

Още по темата