Наплив в ГЕРБ Пловдив за място в депутатските листи

Без  традиционните събрания по районни структури ще се провеждат този път вътрешнопартийните избори за кандидати за народни представители в ГЕРБ.
Номинациите ще  се правят онлайн или лично в партийните клубове на районите  от 26 януари до 8 февруари. Срокът и начинът за гласуване са посочени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.   Местните централи все още не са запознати  с конкретните  критерии, но предполагат, че както и преди кандидатът трябва да е кристално чист, включително и като участие в ДС.  Очакваме да получим  указания, казаха за „Марица“ председателите на районните структури  Георги Стаменов /Централен/, Иван Стоянов /Източен/, Стефан Дедев /Северен/.
Всеки член на партията може да предлага кандидати и от други населени места.  В Пловдив, където  от 2009 г. ГЕРБ печели всички избори без изключение, в партийната структура вече се говори, че премиерът Бойко Борисов отново ще бъде номиниран за водач на листата.

Номинации от Пловдив със сигурност ще има за  бившия министър на културата,  депутат Вежди Рашидов, който също е популярен сред членовете на ГЕРБ под тепетата. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов също ще бъде предложен за депутат от пловдивската структура.
Отново ще има възможност за номинации от тъй наречената гражданска квота. На последните парламентарни избори бившият кмет Спас Гърневски влезе в листата на ГЕРБ, без да е партиен член именно от гражданска квота от сдружение „Разум“.
Последна дума  кои от  номинираните ще бъдат включени в листата ще има лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Очаква се сред кандидатите да има и фаворит на СДС, с която партия ГЕРБ подписа споразумение. Близо 1500 членове наброява управляващата партия в Пловдив. На последните избори пловдивчани изпратиха в Народно събрание петима депутати от ГЕРБ от общо 11 мандата  за града./ Вестник Марица

Още по темата