Кой стои зад атаката срещу Георги Гергов?

Кой стои зад атаката срещу Георги Гергов?

Цялото изпълнително бюро на БСП в града под тепетата изрази твърдата си подкрепа към Георги Георгов срещу искането на „Позитано“ 20 той да бъде изключен от социалистическите редици.
Шестимата председатели на районните организации на партията в града под тепетата се застъпиха за настоящия градски лидер. Зад Гергов застанаха също депутатите от БСП Георги Търновалийски и Теодора Халачева. Още преди започването на пресконференцията, пред централата на ул. „Кръстю Пастухов“ над 50 червени също изразиха своята подкрепа срещи изключването му.
Организационният секрета  на партията в Пловдив Димитрина Вакрилова даде отговор на въпроса кой стои зад атаката срещу Георги Гергов. По думите ѝ, случващото се е в резултат на доноси от 20 местни социалисти, премахнати от ръководството на БСП в Пловдив заради липса на качества, срещу досегашни председатели на Градския съвет през годините. Точно те, според Вакрилова, стоят и зад атаката срещу Гергов, когото Изпълнителното бюро на БСП поиска да изключи.
„Тези 20 души нямат зад гърба си нито един член. Включително тези хора проваляха избори. Това не е нашата партия“, заяви още тя и допълни, че заради вътрешнопартийните крамоли  мнозина редови социалисти са пожелали да хвърлят партийните си билети.
„Нямаме право да мълчим. Макар да знаем, че срещу нас има огромен ресурс, и медиен, и финансов, не се страхуваме. Лицемерието в партията взе връх. Заставаме тук, за да покажем лицемерието на националното ръководство“, каза зам.-председателкатана БСП в Пловдив Нина Чавдарова, която пусна запис, в който Корнелия Нинова, след избора ѝ за лидер, обяснява колко много уважава Гергов.
Чавдарова каза още, че утре целият градски съвет на БСП в Пловдив отива на „Позитано“ 20, за да депозира позицията си за снемане на политическата отговорност от ръководството./ Вестник Марица
 

Още по темата