В Брезово Караянчева, кметът и депутати дадоха начало на важен проект/ВИДЕО/

В Брезово Караянчева, кметът и депутати дадоха начало на важен проект/ВИДЕО/

Първа копка в Брезово направиха днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на общината Христо Енков, народните представители ген. Константин Попов и Младен Шишков. Ген. Попов изказа суперлативи за работата на Енков и призова насъбралите се граждани да не се разединяват: „Всички ние заедно трябва да се грижим за държавата, всички сме българи и всички заедно живеем, моето послание е да не заставаме един срещу друг, а един до друг, защото най-страшното за една държава са вътрешните междуособици, да не допуснем да се изправя българин срещу българин, знаме срещу знаме, това ще ни погуби. Смятам, че ще успеем всички заедно, ще правим пътищата, които ще ни отведат напред и нагоре“.
Хубаво е, когато можем да допренесем нещо за нашия регион, имаше едно време, когато каззваха, асфалт не се яде, обаче по асфалта, по пътя, идват суровини, по пътя идват инвеститори, туристи, идват нашите деца да ни видят, децата, които работят в големите градове или в чужбина, пътят носи хляб, носи възможност на една община да бъде разпознаваема, да бъде отворена и привлекателна за инвестиране, да пътуваш бързо и удобно“. Това каза в словото си председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
„За 10 години България се преобрази, за 10 години европейска солидарност България вече е друга държава. За съжаление заради КОВИД-19 стабилната ни икономика беше ударена, ще дойде икономическа криза, за това трябва да бъдем заедно, да бъдем обединени, да не се противопоставме за малки неуща, защото голямота кауза е България и нашите деца, важно е да бъдем заедно, дари да има протестиращи, нека да кажат своето мнение. Смятам, че в България едно от най-ценните неща е демокрацията, за това ние чуваме какво ни казват протестиращите“, допълни още Караянчева.
Кметът Христо Енков благодари на Караянчева, че е гост на събитието. „В общината също се опитваме да работим заедно, да не се делим по цветове и партийни принадлежности, за да бъдем заедно, да направим нещо за развитието на тази община, ще има още много първи копки по проекти, това е началото на копките“, каза градоначалникът.
Народният представител от Раковски Младен Шишков пожела скоро Брезово да стане добре развита община като като Раковски. „Преди време на изборите ме попитахте как вашата община да стане като нашата. Тогава казах, изберете европейския път на развитие, ето, вие избрахте, това е вашият кмет Христо Енков“.
 
Проектът, на който днес беше направена първа копка е за реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско от Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони. Той е на стойност милион и половина лева.
Събитието уважиха още областният председател на ГЕРБ Георги Мараджиев, общинските шефове на управляващата партия от Хисар, Калояново, Раковски, Брезово, председателят на ОбС Брезово Аргир Вълчев, кметът на община Хисар инж. Пенка Ганева, много граждани.

Още по темата