„Отровното трио” били аватари на провалени политици според Деница Сачева

„Отровното трио” били аватари на провалени политици според Деница Сачева


„Отровното трио“ ли са водачите на протеста, те са просто аватари на провалени политици и на бягащи от правосъдието!“ Това заяви пред БТВ социалният министър Деница Сачева.

„Отправят се заплахи към легитимно избрано правителство – „идете си с мир, иначе..“. Ще ни окачват на бесилките ли? Не смятам, че трябва да толерираме уличното правосъдие. Триото злоупотребява с протестите за лични цели“, убедена е тя. Социалният министър посочи, че не сме чули в момента конкретни искания по конкретни теми. „Не може да се говори: Отидете си с мир или ще бъде късно, не разбирам какво се случва, какви са тези заплахи?”, попита риторично Сачева.

Тя допълни, че на протестите има млади хора, които искат по-добро бъдеще и имат идеи. „Винаги съм отделяла тези протестиращи от другите и съм на мнение, че трябва да се изслушат, но засега няма конкретни теми”, повтори Сачева. „За младите може да направим повече, за тях ще се опитваме да развиваме иновации, екология, дигитализация. Това са теми на бъдещето, не сме чули визия за бъдещето, ако говорим за тези протести, очакваме конкретни искания”, продължи социалният министър.

Според нея предстои тежка зима както в здравен аспект, така и в социален, защото безработицата може да има високи нива през октомври и ноември. Затова тя заяви и че е важно да има стабилно правителство, което да изработи механизми за справяне с проблема.

„Персоналният състав на Министерски съвет се решава от премиера, той поиска оставките на министрите, крайното решение ще стане ясно след вота на недоверие“, допълни Сачева. Тя посочи, че след вота на недоверие ще има решение за оставките на тримата министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите миналата седмица.

Още по темата