Гергов обеща пълна промяна в БСП

Гергов обеща пълна промяна в БСП

„Благодаря за доверието, то ме задължава да изпълня онова, което обещах. Имаме амбиции, имаме сили и разполагаме с потенциал. Отваряме нова страница в историята на пловдивската партийна организация“, заяви в заключителната си председателска реч Георги Гергов пред делегатите на Отчетно-изборната конференция. БЛИЦ припомня, че той бе избран за лидер на пловдивските социалисти за следващите четири години с 88 гласа. 26 делегати от 118 регистрирани гласуваха за другия кандидат Иван Петков – Бебето.
Георги Гергов обеща пълна промяна в ръководството на партията и заяви, че ще даде всичко от себе си, за да се чувстват социалистите горди с принадлежността си към БСП. „Ще предам опита си на младите, защото БСП е кауза и нейната кауза трябва да респектира“, изтъкна новоизбраният председател на Градския съвет. По думите му противоречията трябва да се загърбят, защото те са непродуктивни. „БСП е силна, когато сме заедно и действаме като юмрук“, подчерта Георги Гергов и гарантира, че ще изпълни обещанията си, за да не се срамува от себе си.
„Гледам ви в очите и ще бъда достоен за вашето доверие. Бъдете до мен, трябват ми вашата сила и вашият кураж“, обърна се той към делегатите. За опонентите си каза, че уважава всеки и не би си позволил дума срещу тях, както и досега. „БСП е повече от всякакви лични интереси и сметки“, изтъкна той и заяви, че БСП ще я има и няма да изчезне, защото не е проект или еднодневка като другите. „Нямам собствени амбиции, имам амбиции за тези млади хора“, каза той и се обърна към тях: „Да докажем, че сме партия, да покажем, че можем, че знаем, че сме способни да водим битка за България“, призова Георги Гергов и завърши с „Да живее БСП!“, а залата го подкрепи с аплодисменти.
Конференцията избра и нов председател на Градската контролна комисия. Петя Манева поема ръководството на органа, който следи за изпълнението на уставните норми, за решенията и правилата.
Делегатите подредиха на таен вот и състава на пленума. Той се състои от 51 социалисти, като 15 от тях са до 35 години. Всички членове на ГС на БСП-Пловдив са с висше образование – учители, университетски преподаватели, юристи, лекари, мениджъри, счетоводители, представители на малък и среден бизнес, има и студенти.

Още по темата