Каракачанов не очаква проблем с влизането в следващия парламент

Каракачанов не очаква проблем с влизането в следващия парламент


Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще бъде водач на листата в Плевен за предстоящите парламентарни избори. Той определи раздялата с НФСБ на Валери Симеонов като „естествен ход на нещата“. „Не бих нарекъл раздялата с НФСБ политически развод“, каза Каракачанов. 

По-рано лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че е останал изненадан от решението на ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. НФСБ и ВМРО бяха в коалиция на три поредни кампании. Симеонов каза също, че има само един малък упрек към Каракачанов – буквално до преди два дни той твърдял, че ще се явяват заедно.

„Това е един естествен ход на събитията в политиката. Това е преобладаващото мнение на нашите структури в страната – над 75% от представителите в страната бяха за самостоятелно участие на тези избори. Проведохме срещи с колегите от НФСБ. Не го наричам „развод“. Социологията наистина показва, че няма проблем с 4-процентовата бариера“, коментира на свой ред военният министър.

Според него патриотичният вот няма къде да избяга, т.е. да се разпилее, да влезе в пясъка.

„Той не може да бъде откраднат или прилъган от формации, които се появиха снощи, както се казва, и обясняват, че те са солта и пипера на земята. Някои от тях ги гледаме и само по телевизора“, каза още Красимир Каракачанов.

Още по темата