Поискаха оставката на шефа на Общинския съвет в Благоевград

Поискаха оставката на шефа на Общинския съвет в Благоевград


Лидерът на „Демократи за силна България“ в Благоевград Калоян Ханджийски поиска оставката на председателя на Общинския съвет. Обвиненията са за авторитарно поведение, системно нарушаване на правилата за работа на местния законодателен орган и явна конфронтация с кмета на общината.

Кризата в местната власт в Благоевград започна с решението на Общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета Румен Томов. Скоростно насрочената сесия за избор на изпълняващ длъжността кмет в условията на съдебни обжалвания доведе до срив в личните отношения между кмета Томов и председателя на Общинския съвет Андон Тодоров.

Преди дни те признаха, че помежду им няма комуникация и започнаха взаимни обвинения през медиите. Така се стигна до днес, когато на редовна сесия местният лидер на „Демократи за силна България“ Калоян Ханджийски поиска оставката на председателя на Общинския съвет. „Очевидно диалогът е загубен, противопоставянето в последните два месеца и като цяло уронване престижа на Общинския съвет“, заяви той.

„Доводите и самите мотиви са смешни. Няма нищо верно. Това са едни лъжи във връзка с един казус, който е познат в цяла България и вече настройката е следващи избори“, коментира пред БНР Андон Тодоров исканата му оставка.

В последвалите дебати съветници заявиха, че липсва конкретика в аргументите на искането за сваляне на председателя на Общинския съвет и че това би задълбочило кризата в местната власт. Точката беше отложена за ново разглеждане на следваща сесия.

Още по темата