Diario de Mallorca: Продават Къщата в Барселона за 2,950 милиона евро, свързана с разследване на пране на пари и българския министър-председател

Diario de Mallorca: Продават Къщата в Барселона за 2,950 милиона евро, свързана с разследване на пране на пари и българския министър-председател

Къщата в Барселона се продава за 2,950 милиона евро, съобщава днес испанският вестник Diario de Mallorca

Ето какво пише изданието: 

Къщата, „разположена на хълм и с изглед към морето от всички стаи“, е „с частна охрана и модерни системи за наблюдение“ и има „четири етажа, седем бани, осем паркоместа, асансьор, градина, басейн и прекрасна панорамна гледка към Барселона“. Тя е обявена за продажба. Цената й е 2 950 000 евро – 450 000 евро по-малко от първоначалната цена, както е обявено на уебсайта на добре позната агенция за недвижими имоти, пише diariodemallorca.es.

Испанската полиция Мосос д’Ескадра и Прокуратурата за борба с корупцията я разследват от миналата година заради предполагаема международна схема за пране на пари и връзката с премиера на България Бойко Борисов, разкрит от „Периодико“ през февруари.

Четири спални и апартамент

Работи се усилено над обновяването на това място. На първия етаж има четири спални с дрешник и баня, в допълнение към двойна баня и хол, прикрепен към съблекалнята с камина и изход към самостоятелна тераса“, описва в своята реклама агенцията, която управлява продажбата на имота. Също има „голяма самостоятелна кухня – трапезария, подходяща за осем души и сервизно помещение с отделна баня„.

Къщата, която търси нов купувач, принадлежи от 2013 г. на компания Numin Invest S.L, компания, свързана с предполагаемата мрежа, която е превела над 5 милиона евро на Каталуния през последните години, според разследванията.

Къщата е закупена за три милиона евро, но в нея не се е нанесъл истинският собственик и мажоритарен партньор на Нумин Инвест Александър Чавсев, който е бил управител в България на руската петролна компания „Лукойл“, съобщава каталонската полиция.

Магазин за луксозни дрехи

Там се е нанесла Борислава Йовчева, бивш български модел, чиито отношения с премиера Бойко Борисов в Барселона се анализират в полицейски разследвания.

Каталонски полицейски надзор разкри, че жената, нейните родители и дъщеря й, които са били регистрирани в къщата в продължение на шест години, се радват на имота поне до края на 2019.

Освен това те установяват, че бившият модел е разполагал с луксозен магазин за дрехи с площ 140 квадратни метра на „Paseo de Gracia“ в Барселона и че бизнесът принадлежи на друго дружество, EMAS S.L, което също би могло да е свързано с предполагаемия собственик.

В същия ден, в който излезе новината, магазинът е затворен по изненадващ начин и агенция за недвижими имоти е окачила знак на вратата, за да съобщи, че помещенията се предлагат на евентуални нови собственици.

Същото се случва и с луксозната вила, където са живели бившия модел и семейството й.

Публикуването на разследванията в Каталуния предизвика политическа буря в България, където прокуратурата обяви, че ще стартира свое собствено разследване (б.ред. разследването на българската прокуратура бе прекратено изненадващо преди няколко дни без коментар. Какво е открило българското разследване и защо така рязко се прекрати не бе съобщено).

Жалбоподателите също поискаха през март да се срещнат с Европейската комисия, но също така не са получили отговор.

Източник: Petel.bg

Още по темата