Стратегическо е влизането ни в чакалнята за еврозоната, посочи Емил Караниколов

Стратегическо е влизането ни в чакалнята за еврозоната, посочи Емил Караниколов

Една от основните цели на последните управления е приемането на еврото като валута. Това заяви икономическият министър Емил Караниколов в предаването “Плюс минус”.
Ние сме готови по отношение мерките, които да ни доведат до чакалнята. В тази чакалня в последните 10 години няма никой, подчерта министър Караниколов.
Важно е да се подчертае, че в тази чакалня не се чака, а има много работа, подчерта той.
Целта е юли месец България да бъде в тази чакалня. В момента, по време на пандемията, повече инвеститори са се дръпнали настрани и наблюдават.Ако България влезе в чакалнята, това означава много повече инвеститори да наблюдават България с интерес, поясни Караниколов.
Към момента нашето задърлжение като държава е да влезем в управлението на ПИБ. Ще се появят големи инвеститори, които да проявят интерес към банковата ни система, убеден е министърът.
Той е оптимист, че юли месец България ще влезе чакалнята. По думите му това, което се случи, е много имиджово.Стратегическо е влизанието ни в чакалнята за еврозоната, посочи Емил Караниколов. Той е убеден, че кредитният рейтинг на България оттук нататък ще върви само нагоре.
Следващата ни цел е доходите на хората да се вдигнат в двуцифрен ръст, каза той.
По думите му в ситуацията на пандемия България взима адекватни мерки./Новините БГ

Още по темата