СДВР разкри кой е вилнял на протеста снощи и колко са арестуваните

СДВР разкри кой е вилнял на протеста снощи и колко са арестуваните

Задържани са 8 лица след протеста снощи. В двама имаше наркотици, ножове, боксове и пиротехнически изделия. Имахме готовност, но не се стигна до ексцесии. Много са лицата. Между задържаните има както проявени криминални, така и не. Между тях има и непълнолетни, които тепърва може да станат познати на органите на МВР. Това заяви зам.шефът на СДВР Антон Златанов на извънреден брифинг по повод снощните протести. Той отбеляза, че огромна част от протестиращите си тръгват към 22:00 часа и картинката се променя и идват именно агитките.
По повод случая полицаите, които са обвинени, че са били студент, той посочи: Ние също искаме да стане бързо проверката. Установени са служителите и те са отстранени до завършване проверката. Именно след 22.00 часа започва ескалацията на напрежението, уточниха от СДВР. Припомняме, снощи отново имаше опити за ескалация на напрежението пред бившия Партиен дом.
Малко след 22 часа протестиращи хвърлиха димка и запалиха няколко римски свещи. Граждани обаче направиха жив щит между полицията и младежите с качулки и черни тениски, за да не се стига до нови провокации и сблъсъци с органите на реда.
От СДВР по време на брифинга изразиха благодарност към всички служители, които са опазили реда в столицата. Голяма част от тях работят и в почивните си дни, зам.-директорът на СДВР Антон Златанов./БЛИЦ

Още по темата