Корнелия Нинова: Без машинно гласуване ще манипулират вота

Корнелия Нинова: Без машинно гласуване ще манипулират вота


„Моделът си отива. Една от гаранциите, че ще бъде безвъзвратно е машинното гласуване. Решаването на този въпрос се бави умишлено, за да кажат управляващите в последния момент, че няма време за обществени поръчки и процедури. Ако не го въведат, ще манипулират вота. Затова нека се обединим в искането за незабавни решения на този въпрос.”  Това отговори Корнелия Нинова на въпроси от граждани по време на отчетно-изборната конференция в Ябланица за това как ще се гарантира честността на изборите.

По-рано през деня тя опроверга и информация, че притежава хотел в Гърция, разпространена от медии, контролирани от депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Днес разбрах от публикации на една определена медийна група, че член на БСП имал роднина, който има хотел в Гърция, който всъщност бил мой. Нескопосаният опит за компромат е лъжа от първата до последната дума. Нямам хотел нито в Гърция, нито другаде. Ето това е медийната бухалка срещу непослушните. Изпращам този текст до същите медии. Мерило за журналистическата етика и стандарти ще бъде дали ще го публикуват като право на отговор”, заяви Нинова.

Лидерът на БСП обаче допълни, че независимо от това и понеже се бори за правова държава и върховенство на закона, веднага завежда дело за тази публикация. „Когато спечеля делото, парите ще даря за благотворителни цели”, каза още тя.

Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция и в Правец, заедно с народния представител от “БСП за България” Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински и социалиста Борис Цветков.

„Нашият политически опонент през последните четири години е ГЕРБ, но нашият най-голям враг по пътя към промяната беше страхът и апатията на хората. Сега те са преодолени. От БСП имаме сериозен  принос в този процес. Четири години показвахме и доказвахме съществуването на паралелната държава. Четири години отказвахме офертите, както  и да споделим порциите на трапезата на задкулисието. Сега  моделът си отива. Важното е да направим този процес необратим”, заяви Нинова.

По думите й уплашени за себе си, управляващите заплашват, че ако правителството падне, ще стане катастрофа. „То самото правителство е катастрофа. Падането му е път към стабилност и развитие. Борисов твърди, че управлението му трябва да остане, за да дойдат пари от Европа. Парите за България ще дойдат така или иначе. Важното е къде ще отидат- в народа или в шкафчето му”, изтъкна още лидерът на БСП.

Още по темата