Нинова: Въздържахме се, защото не включиха наши предложения

Нинова: Въздържахме се, защото не включиха наши предложения


„Нито едно от нашите предложения не се включва в комисиите и не се гледа в Народното събрание, затова се въздържахме“. Така обясни гласуването на депутатите от нейната партия Корнелия Нинова, предаде bTV.

Бойкотът на народните представители, които не гласуваха дневния ред за седмицата, доведе до пропадане на пленарното заседание.

БСП е настоявала да се разгледат социални законопроекти, които са важни предвид удължаването на извънредната епидемична обстановка. „Имаме осем законопроекта в този смисъл, три от които са приоритетни, няма никакво движение по тях. Затова се въздържахме при гласуването на програма, в която има лобистки интереси“, каза Нинова, според която „миналата седмица са предупредили, но не са ги послушали“.

„Настояваме социалните законопроекти да бъдат включени в дневния ред. Това е и нашата позиция на председателски съвет“, допълни Нинова.

Тя е категорична, че няма съглашателство между нейната формация, ГЕРБ и ДПС, чиито депутати също се въздържаха по време на гласуването.

„Попитайте ги с какви аргументи са гласували против. Ние казахме нашите. Миналата седмица предупредихме, че ще гласуваме така, и не ни послушаха“, каза председателят на БСП.

Що се отнася до връчването на третия мандат за сформиране на правителство, Нинова заяви: „Хипотези не коментираме, а факти, когато ни дадат мандата, ще ви кажем“.

Още по темата