Вера Иванова от „Системата ни убива“ обвини Сачева в тенденциозност

Вера Иванова от „Системата ни убива“ обвини Сачева в тенденциозност


Вера Иванова – една от майките от инициативата „Системата ни убива“, обвини социалния министър Деница Сачева в тенденциозност и в противопоставяне на едни хора с увреждания срещу други. Поводът е днешното изявление на Сачева, в което тя определи като злоупотреба с каузите на хората с увреждания вчерашната акция на „Системата ни убива“ пред къщата на премиера в Банкя и разправиите с полицията пред ректората на Софийския университет, заради буса, който не беше допуснат до Орлов мост.

„Министър Сачева, откакто е министър, злоупотребява с децата ни, с хората с увреждания и по всякакъв начин саботира всичко, което сме постигнали. Днес излезе с едни хвалебствени слова за това колко много неща се дават, само че тези неща, до едно, са извоювани от нас – майките на деца с увреждания. Това е тенденциозно. Това не ни е за първи път – да се противопоставят едни хора с увреждания на други хора, майки срещу майки. Това сме го гледали години. Години се борихме да постигнем елементарните права за тези деца, които са обречени с политиката на министър Сачева“, заяви Иванова.

Тя обвини представителите на организациите на хора с увреждания, участвали в брифинга заедно със социалния министър, че харчат държавни субсидии и вместо да подкрепят, пречат на реформите в социалната сфера.

Още по темата