Обгазени деца, след грешка при доставката на химикали за обработка на басейн

Обгазени деца, след грешка при доставката на химикали за обработка на басейн

Вчера в  11:30 часа в Плувен комплекс „Приморски“ – град Варна е възникнала технологична грешка при доставка на химикали за обработка на водата, вследствие на което е последвала химическа реакция с отделяне на газ, съобщи Венцислав Младенов, директор на ОП „Спорт“.
Майка на дете информира в социалните мрежи, че детето и е пострадало и не е било единствено по време на инцидента вчера. „5-годишната ми дъщеря си изповръща червата и близо час се скъса от кашляне, гласът и също изчезна, вероятно заради изгаряния на лигавицата. Имаше полуприпаднали деца, които чакаха в обгазената зона лекар. Някой нещо за това? Някой да каже кой и защо го е допуснал? А отгоре на всичкото, според треньори, това не е единствения случай, в който се излива химията, докато децата са в басейна.“, пише жената във фейсбук.
Веднага са предприети мерки за отвеждане на хората и отцепване на района със съдействието на Общинска полиция. На място е извикан и екип на „Бърза помощ“ за превантивни мерки и съдействие. Служители на „Гражданска защита“ са извършили замерване на нивата на обгазеност, като към 13:00 ч. обстановката е нормализирана, предаде Дарик нюз./Монитор.БГ

Още по темата