Трима журналисти в ареста след сбиване с полицаи

Трима журналисти в ареста след сбиване с полицаи

Журналист от вестник „България Днес“ е участник в инцидент с ранени полицаи, съобщават от сайта на изданието.
Във вторник вечерта около 21.20 часа в 5-то РУ е получен сигнал, че на ул. „Раковски“ на 11 ет. пред редакцията на вестник „Уикенд“е възникнал скандал между три лица и охраната на сградата. Мъжът, охраняващ сградата, обяснил пред дошлите на място униформени, че двама от посетителите са му нанесли побой. Отзовалите се да окажат съдействие полицаи също пострадали от агресивното поведение на двамата, нанесени им били удари по главата и гърдите.
Пострадалите са прегледани в болнично заведение. Двамата 46-годиншни мъже и 36-годишната жена, които били във видимо нетрезво състояние, са задържани в полицията. В последствие, при изясняване на случая, един от мъжете е освободен. Предстои доклад на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, в прокуратурата, съобщават от пресцентъра на МВР.
В публикуваното на сайта на „България днес“ съобщение се казва, че юристи на Медийна група България са заявили, че проверяват детайлно случая и ще посъветват издателя на вестник „България Днес“ при доказана вина на журналист от редакцията, да предприеме най-тежките мерки по кодекса на труда.
Главният редактор на вестника Николай Пенчев категорично заявява, че не отговарят на истината публикациите в сайтове, в който се твърди, че инцидентът е политически и е насочен срещу журналисти от опозиционни медии.
„Първоначалната информация, която имам и която проверяваме в момента е, че става дума за битов инцидент, който няма нищо общо с вестник „България днес“. Каквито и да са причините, реакцията на колежката е недопустима не само за журналист, но и за всеки човек.“ – категоричен е Пенчев.
По информация на „Марица“ другите двама задържани, заедно с журналиста от „България днес“, са редактор от „Лупа“ и фотограф./Монитор.БГ

Още по темата