Борисов за Цветанов: Той си има ново семейство, а при мен останаха децата

Борисов за Цветанов: Той си има ново семейство, а при мен останаха децата

„Ние сме като едно семейство с Цветанов, след 20-годишен брак сме се разделили – той си има ново семейство, а при мен останаха децата“. Така премиерът Бойко Борисов коментира отношенията с бившата си дясна ръка и новата му партия.
Цветанов Цветанов учреди „Републиканци за България“ в неделя.
„Да вземе колкото иска гласове“, допълни премиерът, който е на посещение в Ловеч за откриването на новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“.
„Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мен и сега да кажа нещо лошо… Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех“, заяви още Борисов.
Коментара си той направи, след като получи орден от Ловчанския митрополит Гавриил.
След това премиерът посети местната печатница, както и предприятие за производство на мебели, за да обсъди с персонала мерките в помощ на бизнеса по време на пандемията.
„Важно е държавата и бизнесът да работят заедно и да си помагат. В Ловеч посетих печатница, в която работят над 40 души. Предприятието има новоизградена модерна база. Компанията има успешно реализиран проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, чийто резултат е разширяване на капацитета за производство на основния продукт при използване на високо енергийно-ефективно оборудване“, посочи в социалните мрежи Борисов.
„В България има много фирми, които въпреки тежката световна криза, не само оцеляват, но и се развиват успешно. В Ловеч посетих и предприятие за производство на мебели, на което 90% от продукция е за износ – за европейските пазари, за Близкия изток, дори и за Австралия. Компанията е реализирала девет европейски проекта на обща стойност 6 млн. лв.“, допълни той.
Министър-председателят коментира и проведените вчера частични местни избори в 16 населени места в България, на които ГЕРБ печели 9 кмета, а на 2 места отиват на балотаж:
„Ето това е представителна извадка. Само ГЕРБ водихме люта битка с БСП и ДПС, които отново заедно, както са единни и в парламента. Но ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция. Цветанов няма да го коментирам, 20 години бяхме заедно и не е красиво да се нападаме“, посочи Борисов./Dariknews.bg

Още по темата