Баба роди собствените си внуци

Баба роди собствените си внуци

Жена от щата Илинойс е родила собствените си внуци – близначета, защото дъщеря й останала безплодна заради цервикален рак на 23 години, съобщи в „Мирър“.
Когато се разболяла Микаела Гъмп-Джонсън вече имала тригодишно момченце, но искала още едно дете. Тя обаче била подложена на хистериектомия (отстраняване на матката), химиотерапия и лъчетерапия.
Микаела решила да замрази ембриони преди лечението, но съзнавала, че никога няма да може да плати на сурогатна майка. Тогава майка й Шийла предложила тя да износи децата.
Медицинските показатели позволили 43-годишната Шийла да стане сурогатна майка. Десет дена след имплантирането на ембрионите тестът за бременност бил положителен. Наложило се обаче да пие лекарства, защото развила гестационен диабет и тромб, предаде БТА.
Бебетата са момченце и момиченце. Те са се родили през 36-ата седмица на бременността. Момченцето тежало 2,2 кг, а момиченцето 1,8 кг. Сега те са на годинка и са здрави.
Микаела се притеснявала, че емоционалната й връзка с бебетата ще бъде затруднена, защото не ги е износила, но не е имала подобни проблеми.
Шийла има три деца. Другите две са на 11 и 14 години./Новините БГ

Още по темата