Борисов: От днес ще спя с пистолет, щом моята спалня е най-интересна

Борисов: От днес ще спя с пистолет, щом моята спалня е най-интересна

„Нашите политически противници днес удариха дъното“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ по повод записа, за които се твърди, че е с неговия глас и снимки, появили се в интернет пространството. До премиерът беше и председателят на парламента Цвета Караянчева.
„То не бяха тоалетни, спални, манипулации. По-скоро въпросът е защо и защо сега се прави, а не преди изборите?. Защото Юли месец е важен месец, очакваме да отпадне механизма, България върви уверено към влизането в Еврозоната, което значи и парична независимост.“, каза премиерът.
„Станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно с придобиването на F-16, Блок 70 в истинската евроатлантическа общност. От тогава се появи омразата – много ярка, много силна.“, каза още Борисов.
„Какво получаваме – компромати. В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да създадеш такъв, че трябва да отвратиш този, който го гледа“, заяви той.
„Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студия създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон. Идват заплахи от държавния глава, който трябва да бъде обединител на нацията, който бе уличен, сега искат мен да ме вкарат в калта. Нито ще ме откажат, нито ще се спра, категоричен е Борисов. Това са необратими процеси – банковия съюз. Това страшно ги притеснява“, посочи Борисов.
„Бенатова идва, снима цялата спалня, прави интервю там“, каза още премиерът, като посочи, че това е в Бояна преди европейските избори, когато там е събирал своите от ГЕРБ. Той намекна, че може да е заснето и от негов съпартиец. Кабинетът, спалнята и тоалетната са на един етаж, всички си ходеха нагоре-надолу. Бенатова прави филм, си спомням, знае, че има каса, не нощното шкафче. Виж как звучи – злато, евра, направо отвратително!“, изумен е Борисов.
По адрес на Цветанов, негов вече бивш заместник в партията, който днес хвърли партийния билет, Борисов се възмути: „До вчера викаше зад гърба ми – „победа“ и че ГЕРБ е най-силната партия, а сега всичките зад гърба ми били боклуци“, изригна Борисов. „Всичките тези компромати са правени преди евроизборите, по мокета познавам“, добави той.
„Кое наложи тази ярост – само след няколко месеца идват избори“, свърза събитията с компромата срещу него премиерът. Той очаква отговори от прокуратурата, защото смята, че ще бъде образувана проверка.
„Това ли е спалнята? Ами, това е спалнята, ама тя е била и при Станишев, и при Орешарски, и при всичките. Що ми е пистолет до главата?!“, заяви Борисов. „Да, притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен. Дали изобщо ще остана там. Човекът има своето лично пространство. Как така ще ме снимат, като спя? Ами, ако хъркам? Това ли е свободата, демокрацията“, каза той.
„Аз имам пистолет и не се разделям с него. От днеска ще спя с пистолет“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ./Dariknews.bg

Още по темата