От какъв тип брокер се нуждаем, за да закупим луксозен имот в София?

От какъв тип брокер се нуждаем, за да закупим луксозен имот в София?

Сред големите имотни пазари в страната безспорно този в столицата заема първото място. Дори и търсенето да бъде стеснено само до сегмента луксозни имоти София, изборът на най-правилния би бил изключително труден, в случай че трябва да го направим сами.

Ето защо много клиенти се доверяват на услугите агенции за недвижими имоти, но от какъв тип брокер имаме нужда, когато искаме да купим луксозен имот в София? На този въпрос отговаряме накратко в следващите редове.

Най-важните фактори, които да съобразим при избора на брокер за луксозни имоти

 

Репутация

 

Искате да намерите бързо и удобно най-подходящия за вас имот в столицата? Брокерът с добра репутация е този, който ще селектира тези оферти за луксозни имоти в София, които отговарят в най-пълна степен на търсенето ви. Добрата репутация е гарант за осъществяване на най-добрата имотна сделка, а тя се гради на солиден опит в областта с покупко-продажбата и наемите на луксозни апартаменти в София.

Големите агенции за недвижими имоти обикновено разполагат с бизнес страници в социалните мрежи и/или собствени уебсайтове. От тях бихте могли да почерпите достатъчно информация за това дали един брокер е надежден, или не.

Опит

 

Съвсем логично е колкото по-дълго време е на пазара дадена компания, толкова по-добра да е същата в работата си. С други думи, заложете на агенция, която има минимум няколко години опит – по този начин си гарантирате, че ще работите с доказани професионалисти. Колкото до крайния резултат – той ще бъде повече от удовлетворяващ.

Портфолио

 

Търсите луксозни апартаменти под наем в София с определена локация, площ, допълнителни удобства и т.н.? Търсенето ви предполага да изберете агенция, която благодарение на опита и репутацията си е успяла да събере множество оферти за имоти, между които да избирате. Интересът към луксозни имоти в София център например винаги е бил силен, но е добре да се запитате колко агенции биха могли да ви предложат възможност за избор именно тук. Независимо дали търсите луксозна къща, или апартамент за покупка, или наем, обърнете внимание на портфолиото, с което разполага брокерът.

Какво трябва да знаем като купувачи/наематели преди да потърсим услугите на брокер?

 

На първо място, разбира се, е важно да знаем дали бихме искали да купим, или да наемем имот в София. Също така, трябва да сме наясно с това дали търсенето ни ще е строго сегментирано в категорията луксозни имоти например, или не. От ключово значение е да определим още своите предпочитания за типа имот, който търсим – дали става въпрос за апартаменти, или луксозни къщи в София. Не на последно място, следва да определим и предпочитана от нас локация – дали искаме да се позиционираме в някоя от централните части на София, или ще предпочетем спокойствието, което предлагат луксозните къщи в Бояна.

Всички тези изисквания следва да бъдат определени предварително, за да се насочим към конкретния брокер. Unlimited Luxury Estates е агенция с дългогодишен опит в сегмента с луксозни имоти в София. Нейни клиенти са представители на дипломатическите среди, чуждестранни инвеститори, бизнесмени и други, за които търсенето на луксозен имот в София, било то за покупка или наем, е важно да бъде в ръцете на професионалистите.

Още по темата