Как да съчетая дрехите си с аксесоарите?

Как да съчетая дрехите си с аксесоарите?

Едва ли има жена, която да не си е задавала въпроса с какви аксесоари да съчетае дрехите си. Това е по-трудно, когато сезонът е студен, носим повече неща и трябва да се съобразяваме едновременно с цвета, текстурата и стила на всичко.

И тъй като никоя дама не може да излезе без дамската си чанта, повечето колебания възникват във връзка с правилното комбиниране между различни дамски дрехи и любимия аксесоар – дамската чанта.

Как да изберем подходящата чанта за дрехите си?

Колкото и страхотни да са дрехите и бижутата ви, ако не сте избрали подходящата чанта, няма да успеете да постигнете перфектен аутфит. Затова трябва да обърнете внимание на следното при избора на дамска чанта:

Големина на чантата

По-големите дамски чанти са подходящи за ежедневно облекло, защото визията с тях става по-лежерна. За официални поводи избирайте малките чанти, които ще прибавят елегантност към цялостния външен вид.

Цвят на чантата

Добре е да постигнете нужния баланс в цветово отношение. Прекаленото еднообразие от цветове ще направи вашата визия скучна, а с пренасищането с ярки нюанси може да постигне обратния ефект.

Ако носите много цветни дрехи, съчетайте ги с чанта в черно или бежово. С по-неутрални в цветово отношение дрехи една червена чанта например ще бъде впечатляващ акцент.

По въпроса дали чантата и обувките трябва да са в един и същ цвят, няма единни мнения, затова преценката е изцяло спрямо вкуса ви.

Материя на чантата

Кожената чанта е класически избор за всяка дама и подходяща за всяка дреха. Ако по чантата или дрехите ви има метални елементи, трябва да съобразите да бъдат от един цвят.

Не купувайте имитации на известни марки. По-добре носете стилна, макар и по-евтина чанта, отколкото фалшификат.

Не по-малко важна е и правилната комбинация между дрехи и бижута.

Как да съчетаваме принтове с колие?

Ако сте си закупили скоро дрехи онлайн с принтове и нямате търпение да допълните визията си с бижу, направете го внимателно. Понякога експериментът за комбиниране на пищен тоалет с пищно бижу е чудесна идея, но може да се окаже пълна катастрофа и да изглеждате комично.

Най-лесно е да се комбинират по-семпли дрехи с неутрален цвят и екстравагантен аксесоар като например по-обемно и пъстро колие.

Ако трябва да избирате колие за дрехи с асиметричен дизайн, ярък цвят и най-вече принт, се придържайте към следните правила:

    • Изберете деликатно и семпло колие с безцветни камъни или от бяло и жълто злато;
    • За флорален принт се спрете на колие с камък, така че всеки нюанс от шарката да се отразява от камъка;
    • Подчертайте бохо стила на дрехите си в ярък и забележим принт с обемно колие;
    • Не носете колие с перли или мъниста в съчетание с дрехи с шевици и принтове.

Избягвайте да носите повече от едно бижу, когато сте с дрехи с принтове. Едно по-семпло колие с висулка ще е достатъчно, защото ще служи само като фон.

Все пак, ако искате непременно да подчертаете собствения си стил, може да комбинирате интересни материи и ярки цветове с по-запомнящи се бижута, но тогава чантата ви трябва да бъде в по-неутрален цвят.

Още по темата