Мая Манолова: Бихме подкрепили кабинет на промяната

Мая Манолова: Бихме подкрепили кабинет на промяната

„Вие сте последната парламента група, но искам да подчертая дебело, че вашето присъствие е изключително важно. Вие вляхте в парламента нова енергия.
Разчитам много и на вашия опит, така че търсим баланса между законодателни промени и времевият диапазон, в който да бъде създадено ново правителство.
Нуждаем се от такова правителство и съм длъжен като президент на тези консултации да изчерпим всички възможни хипотези. Защото обстановката е особено динамична“.
С тези думи се обърна президента Румен Радев към партията „Изправи се! Мутри вън!“ по време на консултациите за съставяне на ново правителство. Той постави и въпросът за евентуален трети мандат и изиска да разбере готовността на коалицията за диалог.
„Първият ден на работа на 45-ото Народно събрание зарадва всички, гледаме с голяма надежда. Вторият ден внесе динамика в нашите настроения и очаквания. Искам да чуя вашите очаквания и роля в търсенето на консенсус в общи политики и приоритети, в търсенето на ефективни механизми и инструменти за тяхното постигане и най-вече за обединение около водещи приоритети в името на България“, допълни държавният глава и посочи, че под стабилност разбира едно прогресивно развитие.
Председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова посочи, че парламентарната група е група на гражданите. „Нашите приоритети са в четири основни насоки. Първият е умелото управлението на пандемичната криза.
Вторият приоритет е свързан с очакванията за незабавна икономическа подкрепа. Третият приоритет е свързан с очакването да има стабилно парламентарно мнозинство. На четвърто място да бъде сформиране на стабилен кабинет“, посочи тя.
„Няма да подкрепим правителство, излъчено от политическа партия ГЕРБ“. Бихме подкрепили партиите на протеста“, каза Мая Манолова. „Бихме подкрепили кабинет на промяната, каквото е и очакването на българския народ“, подчерта тя.
Манолова обясни, че с тези партии имат пълно разбирателство за извършването на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила и ясна подкрепа за българския бизнес, защита на уязвимите групи и не на последно място – общата им воля за извършване на ревизия на управлението на Бойко Борисов./Dariknews.bg

Още по темата