Камбуров: След всеки мач се броят голове! Става все по-тежко за мен, напрежението става по-голямо (ВИДЕО)

Камбуров: След всеки мач се броят голове! Става все по-тежко за мен, напрежението става по-голямо (ВИДЕО)

Снимка: cska1948.bg

Мартин Камбуров вкара девет гола в efbet Лига през есента с екипа на ЦСКА 1948, а в началото на 2021 г. получи приза за Най-добър нападател в родното първенство.Капитанът на „армейците“ говори пред клубната телевизия след първия дял от шампионата за постигнатото дотук, целите през пролетта, атмосферата в отбора, наближаващия рекорд, футболното дълголетие и младите таланти в ЦСКА 1948.
„С оглед на ситуацията, която беше, мога да кажа, че 2020 година бе успешна за мен. Успях да стана голмайстор за шести път и накрая на годината да получа наградата за най-добър голмайстор на нашето първенство, което би трябвало да ме удовлетворява като цяло.
Със сигурност по-лесната адаптация и помогна да започна бързо да бележа. В състава сме само българи и по-лесно се адаптираш към отбора. С опита, който имам, също ми помогна да започна да бележа бързо.
Старая се да съм далеч и да не мисля за рекорда, но няма как. Напомнят ти го отвсякъде, след всеки мач се броят головете. Със сигурност става все по-тежко за мен, защото и напрежението става по-голямо и може би всеки следващ гол ще бъде най-труден за мен.
Есенния дял от шампионата мога да го запомня с няколко мача. В няколко мача вкарахме по пет гола. Това бяха хубави моменти за нашия отбор. В личен план мога да отлича хеттрика ми срещу Ботев Пловдив. От доста време не бях вкарвал хеттрик. Имах доста положителни емоции през есента. Надявам се да продължат и през пролетта.
За дълголетието във футбола винаги отговарям по един и същи начин. Няма конкретна рецепта. Всичко е строго индивидуално. Разбира се, на тези години трябва да се пазиш от травми и тежки контузии, второ – да поддържаш килограми, в които да си в добро физическо състояние. Може би това е най-важното за едно спортно дълголетие“, сподели Камбуров.

Още по темата