КНСБ: Няма да приемем замразяване на минималната заплата, хората очакват по-високи доходи

КНСБ: Няма да приемем замразяване на минималната заплата, хората очакват по-високи доходи

КНСБ няма да приеме предложението на работодателите да се замрази минималната заплата през 2021 година, заяви пред БНТ президентът на синдиката Пламен Димитров.
„Смятам, че вече сме в режим на спад на Брутния вътрешен продукт, но това не е приложимо към всички отрасли. Тук основно услугите страдат, знаем кои сектори, многократно бяха коментирани през тези месеци. За радост, индустрията на България върви нагоре, тя не е в режим на спад и допълнително се развива. Така че от гледна точка на работните места и техните доходи, хората очакват да получават по-високи доходи“, подчерта Димитров.
Според направеното допитване до всички около 300 синдикални членове на КНСБ, 65% смятат, че има основание за протести. Но по-малко от 20% имат желание и искат КНСБ да се включи в протестите срещу управлението на Бойко Борисов.
„Затова казвам, че очевидно има причини, поради които хората са на протеста. Всички млади хора, които искат промяна на своето бъдеще и по-добър живот, срещат нашата подкрепа. Всички, които хвърлят павета срещу полицаите, няма как да търсят нашата подкрепа“, коментира Димитров./Новините БГ

Още по темата