Елена Йончева: На думи Нинова се бори срещу корупцията, хората не й вярват

Елена Йончева: На думи Нинова се бори срещу корупцията, хората не й вярват

Евродепутатът Елена Йончева не разкри дали ще подкрепи Корнелия Нинова на утрешния вътрешен вот за председател на соцпартията, а вместо това заяви: „Аз съм много разтревожена съм от процесите, които стават в БСП. Тя обвини Нинова, че само на думи се бори срещу корупцията и затова хората не й вярват.
„Аз не разбирам защо БСП трябва да се присъединява към протестите? Ами БСП е най-голямата опозиционна партия, тя трябваше отдавна да води тези протести, да изкара хората на улицата“, коментира по бТВ Елена Йончева.
Тя даде и отговора защо това е така – липсата на доверие в Корнелия Нинова: „Защото не вярват, че този лидер наистина се бори срещу корупцията, според мен това е причината“.
„На думи тя се бори срещу корупцията. Аз й вярвах, защото тя винаги ме е подкрепяла и е стояла зад мен“, разкри още Елена Йончева. И добави, че това е било до „момента, в който тези три сигнала не бяха подписани“ по повод внесените от нея документи в прокуратурата срещу Бойко Борисов. „Да сте чули нещо от г-жа Корнелия за аудиозаписите?“, продължи още да разобличава тя соцлидерката Корнелия Нинова, която утре ще се бори за втори мандат начело на партията.
„Няколко дни преди изборите няма избирателни списъци. Това е абсолютно безпрецедентно, няма дебат. Аз не искам БСП да върви по стъпките на г-н Борисов“, визира Йончева сегашната соцлидерка.
„За първи път в БСП няма дебат. Тези избори са много странни и мисля, че след изборите ще започне големият дебат какво се случва в БСП, защото въпросът е не кого ще подкрепиш, а кой с каква платформа излиза на тези избори. За мен това е голяма изненада“, каза евродепутатката по повод утрешния избор на лидер на БСП./Dariknews.bg

Още по темата