В 55-ия ден на протести тече усилена подготовка за „Велико народно въстание“

В 55-ия ден на протести тече усилена подготовка за „Велико народно въстание“


В началото на 55-тия пореден протест с искане за оставката на кабинета и главния прокурор Иван Гешев протестиращите все още се събират на площад „Независимост“. Остават блокирани трите ключови кръстовища на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пред Президентството.

Там е и камионът, използван от организаторите на протеста за озвучаване на демонстрацията. Движението по булевард „Цар Освободител“ е изцяло спряно. Обстановката е спокойна. За тази вече не са предвидени изненадващи блокади на сгради или други прояви.

В протестния лагер цял ден усърдно се прави подготовка за утрешното „Велико народно въстание“, както наричат утрешната проява протестиращите. Един от тях, който рисува със спрей върху фланелки надписи „Мутри вън“ и „Оставка“ категорично заяви пред БНР: „Да не си мислят, че ще докарват мандата си докрай, защото до народното въстание остават броени часове. Много коли се движат към София – не само жандармерия, която видяхме, но и граждани, които изглеждат не много мирни“.

Утре протестът започва в 8 часа сутринта преди началото на новата парламентарна сесия вече в бившия Партиен дом, а не в централната сграда на Народното събрание. Протестиращите не скриха, че очакват да се появят и провокатори. 

По информация на БНР, тази вечер не се очаква традиционният контрапротест пред Румънското посолство в София.

Още по темата