Четвъртък, 17 декември – глътка въздух и желание за свобода

Четвъртък, 17 декември – глътка въздух и желание за свобода

17 декември – глътка въздух и желание за свобода

Днес Луната и Сатурн правят точен съвпад в съзвездието Водолей. Ще улавяте точно настроенията на партньора си, но може да се окажете зависими от всеобщите нагласи около вас, както и от контекста на обстановката. Може да се „заразите“ и повлияете от чуждо настроение.

Времето е подходящо за срещи със стари приятели, за разговори с началници или за промени, свързани с жилища и имоти. Също така ще имат успех новите идеи, свързани с дома, строителството, архитектурата и законите. Поведението ви може да е малко холерично. На ниво емоции може да усетите, че губите нещо ценно за вас, да почувствате страх и да имате усещането, че влизате в задънена улица. Но ще има стремеж към надеждни и стабилни взаимоотношения, към продължителни връзки и вярност.

Волята на Сатурн дава твърдост, настойчивост, упоритост, но също така мудност и предпазливост. Опора днес ще ви бъдат приятелите, групите, които харесвате, мечтите. И макар, че днес ще имате опасения, че плановете ви ще претърпят крах, съмнявате се във верността на приятелите си и сте готови да се разделите с идеалите си, то знайте, че няма основания да се страхувате от предателство. Бъдете верни на интуицията си, а не на егото. Днес трябва да повярвате, че главното са истината и духовното развитие. Концентрирайте вниманието си и се отдайте на абстрактно мислене.

Денят е прекрасен за личности, които се стремят към създаване на справедливо общество. Става дума най-вече за хора, които се занимават с изчисления, математически анализи, инженерени науки, информационни технологии. Те, по удивителен начин, могат да свържат минало, бъдеще и настояще. Някои от вас – особено родените в началото на Лъв и Водолей ще бъдат много честолюбиви, може да проявят егоизъм и властолюбие, високомерие, хладност, формализъм.

Другият важен аспект днес е точна конфигурация между точките на Кармата и Нептун (планената на висшата любов, илюзиите, пристрастията, филмите и въображението, както и на инфекциите и натравянията). Пазете личната си енергия, не изпадайте в заблуди, търсете истината, философското и духовното и се радвайте на всичко ново и весело, което срещнете в живота си. Внимавайте с лекарства, алкохол, опиати и не оставяйте егото ви да вземе надмощие. Пазете се от натравяния, практикувайте йога, медитирайте, отидете на църква, слушайте релаксираща музика и масажирайте стъпалата на краката.

В четвъртък на преден план ще излязат отговорностите, които имате към семейството си, в работата и за обществото. Днес не бъдете просто зрител. Бъдете активни, решавайте проблеми, участвайте в събитията, бъдете положителната енергия, която създава нови неща. Предстоят ви още три дни, в които ще трябва да свършите много работа, ако искате да отворите място за новите неща в живота си. Важните разговори, които трябва да проведете днес, ще бъдат предимно за жени, които до този момент може и да не сте познавали.

Любовният ви живот може да създаде напрежение с някои неочаквани ситуации и преживявания, но те са част от развитието на връзката, която имате в момента. Ще бъде трудно да общувате с роднини, които живеят на известно разстояние от вас. Всеки ще даде приоритет на собствените си проблеми или ще поиска да живее повече в миналото, отколкото в настоящето. Запомнете: днес не е моментът за раздяла и сбогом – само защото някой е различен от вас или иска нещата да изглеждат по друг начин. Това е ден, в който трябва да намерите баланс във всяка ваша връзка: семейство, приятели. Обичайте и търсете компромиси при разрешаването на вече възникнали проблеми.

Жените на средна възраст, родени под знака на Козирог, Телец или Дева, ще имат смелостта да вземат някои важни решения за бъдещето си. Мъжете над средната възраст ще имат благоприятен ден за работа, независимо с какво е свързана.
Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, четвъртък идва с различни изненади в живота ви: неочаквано пътуване, неочаквана среща или писмо, пари, които ще могат да ви изненадат и куп други различни възможности. Но не витайте в облаците и не очаквайте чудеса. Изненадите може да са малки, но те по някакъв начин (видимо или невидимо) ще обърнат механизма, който движи живота ви в различна посока.
Ако сте родени под знака на Телец, Дева или Козирог, днес ще искате всичко да е наред у дома, на работното място и в живота ви като цяло. Можете да направите малки ремонти или подобрения в дома си. Ще сте склонни да раздавате дрехи или вещи, които вече не са ви необходими. Ще мислите дългосрочно за бъдещето си, желаейки да видите и постигнете значими неща.

Ако сте родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей, днес вашето внимание ще бъде насочено към разговори или ангажименти с деца или внуци. Ще се радвате да общувате с млади хора, особено с жени. Ще имате възможност да отделите внимание на ваши приятели – такива, които се намират, както близо до вас, така и по-надалеч. С тях ще споделите интересна информация или опит от последните няколко дни.

Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, денят може да е щедър към вас, но се опитайте да бъдете скромен. Не се изпълзвайте с гордост, не бъдете арогантни във заимоотношенията си с другите. Ще имате своите лични причини за радост, ще може да се освободите от някои трудности или проблеми. Мнозина ще се зарадват, че са получили пари или важен документ.

 

Прогнозата за вашия ден подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата