Чудо – жизнено кученце с 6 крака и 2 опашки се роди в САЩ

Чудо – жизнено кученце с 6 крака и 2 опашки се роди в САЩ

В Съединените щати се случи нещо необичайно: куче се роди с шест крака и две опашки! Това е станало във ветеринарния център на “Нийл“ в Оклахома. Самата клиника обяви събитието във Facebook: „Това е чудо, наречено Skipper“.
Очарователното кученце от породата бордър коли, казва се „Скипър“, и „Бордер коли“, чието име е Skipper, е оцеляло по-дълго от очакваното, което е „истинско чудо“, според ветеринарните лекари, които се грижат за него.
Скипър е родена с комбинирани вродени нарушения – с две тазови области, две репродуктивни системи, две опашки, 6 крака. Както и т. нар. Спина бифида, вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб и гръбначния мозък.
Всички органи и мускули на Скипър обаче реагират нормално и здравето му напредва благоприятно, като се има предвид колко сложно е тялото му.
Ако кученцето продължи така и занапред, ще му бъде осигурена физиотерапия и помощ, докато расте, както посочват неговите болногледачи, които не изключват Скипър да има безболезнен и комфортен живот./ Dariknevw.bg

Още по темата