Още четири партии ще се присъединят към широката лява

Още четири партии ще се присъединят към широката лява


БСП проведе среща на столичния партиен актив с председателя на партията и водач на листата в 25 МИР в София Корнелия Нинова, председателя на БСП – София Калоян Паргов и водачите на листите в 23 и 24 МИР Христо Проданов и Георги Свиленски.

Нинова представи пред актива и симпатизантите на левицата резултатите от собствено проучване на БСП за електоралните нагласи за предстоящия вот на 11 юли. По думите ѝ резултатът от изследването е показал, че ГЕРБ и „Има такъв народ“ са на първо място, като двете формации са с равен резултат. БСП е следваща, но разликата с първите е под 2 процента. Според лидера на социалистите кампанията е решаваща за това дали тази разлика ще се стопи.

Нинова подчерта, че БСП не може да се нарече партия на статуквото, тъй като през последните години не е спирала да бъде опозиция на ГЕРБ. А част от партиите в 45-ото Народно събрание са се оказали „партии на подмяната, а не промяната“, тъй като не се е стигнало до споразумение за съставяне на кабинет, което е могло окончателно да демонтира модела „ГЕРБ“. 

Председателят на столетницата отбеляза, че не се е стигнало никак лесно до подписването на споразумения с останалите леви партии, които влизат в широката коалиция за явяване на вота на 11 юли. В петък още 4 партии ще влязат в състава на широката лява коалиция. 

Нинова увери актива на София, че ще продължи да се бори за превъзмогване на неравенствата, преизчисляването на пенсиите, подпомагане на семействата с малки деца. Тя припомни и позицията на партията за началото на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз. И изтъкна, че тази позиция е останала непроменена, и я е напомнила и на премиера на западната ни съседна Зоран Заев при посещението му у нас. А именно, че Северна Македония трябва да спазва подписания договор за добросъседство, да спре езика на омразата и подмяната на историческите факти.

Според председателя на БСП – София Калоян Паргов е изключително важно в периода до 11 юли БСП да успее да представи на предстоящите тематични срещи своите  виждания за развитие на икономиката, здравеопазването, образованието, науката и културата, социалната сфера и да се посочи пътя, по който България ще се придвижи напред в европейското си развитие. 

По думите на Паргов последната година електоралните нагласи са променени, но сам БСП стои стабилно на политическата сцена. 

Още по темата