Борисов: Нарочно не правят правителство

Борисов: Нарочно не правят правителство

Някои казват, че сме партия на статуквото. Всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама. Организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник.
„Най-важният политически закон на едно правителство е бюджетът. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност?“, попита Борисов.
Слави Трифонов: Никой не стои зад „Има такъв народ“, освен нейните избиратели и аз
„За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици“, посочи експремиерът.
„Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва, все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дни да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство. Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат „успешното служебно правителство“ – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, – къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?, попита още лидерът на ГЕРБ.
Той посочи, че Планът за устойчивост е можело да бъде прието, но сега залежава. Борисов засегна и темата за мигрантската криза и посочи, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция.
„Ще се учудя, ако Нинова почне да преговаря, след като лидерите на три партии й казаха, че няма да я подкрепят. А Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно“, каза още лидерът на ГЕРБ./Вести.БГ

Още по темата